Hoe bereid je jouw tuin voor op de komende droogte?

tuin voorbereiden op droogte

De tempraturen stijgen langzaam en we krijgen weer te maken met droogte in de tuin. Hoewel we nog aan het begin staan, is het wel goed om nu al te bedenken hoe je dadelijk je tuin van voldoende bewatering gaat voorzien. Een goed voorbeeld is om water op te vangen in een regenton en dit water te gebruiken wanneer je tuin teveel te maken heeft gehad met droog weer. Het gebruik van een regenton brengt het voordeel met zich mee dat de tempratuur van het water goed is voor de planten. Daarnaast bespaar je natuurlijk leidingwater dat altijd goed is.

De combinatie van wind en zon maakt het de planten in je tuin erg moeilijk. De status van je planten is direct af te lezen aan het blad dat gaat hangen, verkleuren (vaak geel) of zelfs uitvallen. Om te controleren of de grond daadwerkelijk te droog is steek je je hand 10 cm diep in de grond. Op deze manier kun je zien of alleen de toplaag droog is of misschien wel de volledige grond.

Is het tijd om je tuin te besproeien? Let dan op de volgende punten:

  • Besproei nooit midden op de dag. In de middag schijnt de zon het sterkst waardoor het water al verdampt voordat de planten dit hebben opgenomen.
  • Naast het verdampen van het water heeft het water ook een vergrootglas effect dat wil zeggen dat de planten verbrand kunnen worden.
  • Let er ook op dat er geen water op het blad blijft liggen. Wanneer er water op het blad blijft liggen is de kans op schimmels erg groot en deze wil je natuurlijk niet in je planten hebben.

Je weet hoe je de droogte van de grond moet controleren en op welke momenten je moet besproeien. Maar wil je toch meer informatie over efficiënte besproeiingsmogelijkheden of de juiste planten in je tuin die een droogte goed kunnen doorstaan?

Meld je dan nu aan voor het kennismakingspakket en klik op onderstaande link.

Wij schieten je te hulp!

Ja! Ik wil graag weten hoe ik mijn tuin kan voorbereiden op de komende droogte!

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Gratis E-book vol tuin tips!

We hebben al onze maandelijkse tuin tips gebundeld tot één e-book! Met dit handige naslagwerk kan ook jij het hele jaar genieten van je tuin!

Door middel van je e-mailadres in te vullen en te versturen ga je akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrieven en onze privacy verklaring. Indien je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangt kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Ook interessant voor jou

3D Tuinontwerp laten maken
Actueel

3D tuinontwerp laten maken

Een 3D tuinontwerp kan jouw ideeën en wensen visueel maken. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van hoe je tuin er uit komt te zien.

plantsoenen aanplanten gemeente Peel en Maas
Projecten

Plantsoenen Gemeente Peel en Maas

In opdracht van Gemeente Peel en Maas hebben wij de 2 plantsoenen bij het terras van Gemeenschapshuis `t Erf aangeplant. Het sortiment vaste planten en

Wil jij ook met je tuin aan de slag?

Ontdek onze diensten en tuinpakketten!

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

E-book tuintips