Van Duren Groenservice - diensten

Tuinadvies

Tuinadvies voor alles uit je tuin te halen.

Tuinadvies

Groenadvies

Tuinliefhebbers die hulp en advies willen bij het ontwerp, aanleg, renovatie en onderhoud van hun tuin kunnen beroep doen op Van Duren Groenadvies. Deze dienst staat voor groen advies en begeleiding in de breedste zin van het woord. Zo kun je als particulier bijvoorbeeld bij ons terecht met vragen over de optimale inrichting van je tuin of over het onderhoud van je beplanting en gazon. Ook wanneer er problemen zijn en bomen, struiken of het gazon niet aanslaan of niet groeien zoals het hoort, helpen wij je graag verder. Desgewenst voeren wij ook een bodemonderzoek uit. 

Van Duren Groenservice is specialist in faunabeheer. U bent bij ons aan het juiste adres wanneer je inzicht wilt in de aanwezig flora en fauna. Ook adviseren wij je graag over de te nemen maatregelen om de rust- en verblijfplaats van dieren zo min mogelijk te verstoren.

Advies over inrichting

Je gaat pas echt genieten van je tuin wanneer deze optimaal is ingericht en volledig naar jouw wensen is aangelegd. Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Er moet namelijk met veel zaken rekening gehouden worden. Zoals bijvoorbeeld de optimale lichtinval. Zo heeft een Rododendron middagzon nodig, terwijl een rozenstruik van ochtendzon houdt. Bij de inrichting van een tuin is het ook belangrijk dat de beplanting wordt afgestemd op de bodem. Daarom moet duidelijk zijn hoe de bodem is opgebouwd. Om te bepalen welke planten het beste op een specifiek plek passen, nemen wij grondmonsters. Dit maakt inzichtelijk welke hoeveelheden stoffen en minderalen in de bodem zitten. De bemesting wordt hierop aangepast, zodat planten zich altijd optimaal kunnen ontwikkelen.

Gratis tuin tips E-book

We hebben al onze maandelijkse tuin tips gebundeld tot één e-book! Met dit handige e-book kan ook jij het hele jaar genieten van je tuin.

Handig voor elke tuinier
Meer informatie of vragen?

Begeleiding en coördinatie

Een mooie tuin of een goed uitgevoerd project staat of valt met een professionele begeleiding en coördinatie. Van Duren Groenservice heeft in de loop van de jaren verschillende projecten begeleid en gecoördineerd. Een voorbeeld is de belevingstuin bij de basisschool in Egchel. Van Duren Groenservice stond garant voor de begeleiding in de ontwerpfase. Ook coördineerde en begeleidde Van Duren Groenservice de realisatie van het project.

Flora & Fauna

Hoveniers kunnen met hun werkzaamheden flora en fauna verstoren. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, doet Van Duren onderzoek naar de bestaande flora en fauna op een perceel of in een tuin. De waarnemingen, conclusies en aanbevelingen worden verwerkt in een speciaal rapport.

Wist u overigens dat u met beplanting ook bepaalde diersoorten kunt aantrekken? Zo zijn vogels dol op bessen en zaden en met bloemen vol nectar kunt u vlinders en bijen naar uw tuin lokken.

Beplanting

Zonder planten geen tuin. Wij adviseren graag over welke soort planten u het beste kunt toepassen in uw tuin, rekening houdend met zaken als standplaats, zon, schaduw en vocht. Ook geven we advies over hoe u planten en bomen optimaal kunt onderhouden. Zodat u maximaal kunt genieten van het groen in uw tuin!

Advies voor je tuin nodig?

Laten we kennismaken

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar