Inhoudsopgave

Tuinontwerp Roggel door Van Duren Groenservice
Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Inhoudsopgave

Tuinontwerp Roggel

Bij het renoveren van een bestaande tuin komt er altijd een lijst van wensen en uitdagingen bij kijken. Zo ook bij het tuinontwerp dat we hebben gerealiseerd in Roggel.

Onze opdrachtgever stond voor diverse vragen: Hoe verleggen we de oprit op een manier die logisch is? Hoe integreren we het bestaande hekwerk op een esthetische wijze? Welke bomen moeten blijven staan en welke niet? En hoe zorgen we ervoor dat de tuin zowel aantrekkelijk als onderhoudsvriendelijk is?

Deze vragen vormden de basis voor een uitgebreid tuinontwerp in Roggel. Het ontwerp moest niet alleen praktisch en mooi zijn, maar ook flexibel; we wilden stap voor stap werken naar het eindresultaat. De eerste fase omvatte de aanleg van een nieuw zwembad en een vernieuwde oprit met voortuin. Maar daar stopte het niet. Lees verder om te ontdekken hoe we deze uitdagingen hebben aangepakt en wat het eindresultaat is geworden.

De uitdagingen van een veelzijdig tuinontwerp

Een tuinontwerp gaat verder dan alleen het kiezen van planten en het plaatsen van een hek. Het is een complex proces waarbij rekening gehouden moet worden met de wensen van de opdrachtgever, de mogelijkheden van de ruimte en de functionaliteit van de tuin. Enkele uitdagingen waar we voor stonden:

  • De oprit en het pad naar de voordeur: Het verleggen van de oprit en het integreren van een pad naar de voordeur was een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Hierbij moesten we rekening houden met de bestaande structuur en het hekwerk.
  • Bomen en beplanting: Welke bomen en planten behouden we en welke vervangen we? Deze keuzes hadden een grote impact op de uitstraling en het onderhoud van de tuin.
  • Materiaalkeuze: De keuze van materialen voor de oprit, paden en terrassen was belangrijk voor zowel de uitstraling als de duurzaamheid van de tuin.
  • De vijver en het zwembad: Het integreren van water in de tuin brengt altijd extra uitdagingen met zich mee. Waar plaatsen we het zwembad voor de beste zonligging en hoe integreren we de vijver op een natuurlijke wijze?

Jouw droomtuin realiseren met onze hulp

Ben je geïnspireerd geraakt door dit project in Roggel en wil je ook aan de slag met het realiseren van jouw droomtuin? Ons team van ervaren tuinontwerpers staat klaar om je te helpen bij elke stap. Van het eerste ontwerp tot de uiteindelijke realisatie, wij zorgen ervoor dat jouw tuin een plek wordt waar je jarenlang van kunt genieten. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar jouw droomtuin

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Picture of Van Duren Groenservice

Van Duren Groenservice

Wij van Van Duren Groenservice zijn er om jou te helpen bij de aanleg, renovatie, ontwerp of het onderhoud van jouw tuin.

Een tuin geeft je het gevoel van ontspanning. Of je nu werkt in de tuin of er zit met een hapje, drankje en boekje of met goed gezelschap. Jouw tuin moet je het gevoel geven dat je even lekker weg kan van de dagelijkse sleur. Dat is waar wij onze klanten dagelijks mee helpen.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

Achtertuin renovatie in Tienray - Van Duren Groenservice
Tuin renovatie/aanleg

Achtertuin renovatie Tienray

Een transformatie die elke achtertuin kan omtoveren tot een plek van rust, schoonheid en plezier voor iedereen, dat wil toch iedereen? In Tienray hebben we

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar