Robin van Duren – Leidinggevende

Robin van Duren - leidinggevende

Robin van Duren is leidinggevende en hovenier bij Van Duren Groenservice en geeft graag een kijkje in zijn leven.

Wie ben je en wat is je functie?

Ik ben Robin van Duren, 32 jaar en woon met mijn vriendin in Panningen. In oktober 2006 ben ik het bedrijf gestart. Dit bestond in het begin uit het kweken van diverse planten en uitvoeren van tuinonderhoud en aanleg. In 2010 is de kwekerij gestopt en is de focus volledig gelegd op de hovenierswerkzaamheden die we met het team in de loop van de tijd verder uitgebreid en ontwikkeld hebben. Ik heb in de tijd dat ik het bedrijf begon een deeltijd opleiding nivo 3 en 4 gedaan Tuin, Park en Landschap.
In mijn vrije tijd ga ik er graag met de motor op uit. Soms alleen, soms met de vriendin achterop, soms met de motorclub en af en toe heb ik ook uitdaging aan het offroad rijden. Grote tochten (voor Corona) maakte ik ook graag zoals naar mijn favoriete land Noorwegen waar ik intens kan genieten van de ruigheid van de omgeving en het verblijven in de wilde natuur. 

Kun je iets meer vertellen over je werkzaamheden binnen Van Duren Groenservice?

Binnen Van Duren Groenservice ben ik leidinggevende en werk ik mee in zowel de aanleg als het onderhoud. Naast het plannen van de projecten, bestellen van de materialen begeleid ik ook leerlingen die het hoveniersvak willen leren. Ook niet onbelangrijk is dat ik samen met mijn collega Johan de verkoop van tuinen organiseer. Johan verzorgd de creatieve kant en ik de cijfermatige kant. Daarnaast houdt ik mij uiteraard ook bezig met de dagelijkse gang van zaken binnen de organisatie waaronder marketing, personeelswelzijn, strategie en ontwikkeling en administratie. 

Heb je voorbeelden van gave projecten?

Zoals hierboven omschreven heel wat taken die ik mag verzorgen. Maar de meeste voldoening haal ik toch wel uit het renoveren van tuinen. Een bijzondere tuin heb ik mogen maken voor een echtpaar waarvan de vrouw helaas blind is geworden. De tuin met tuinhuis en overkapping had technisch gezien veel variatie wat de uitdaging ook leuk houd. Maar het meest bijzondere aan dit project was toch wel om de eigenaren mee te nemen in het tuinontwerp traject en om toelichting te geven aan iemand die blind is. Toelichting op de planten, welke planten waar staan in de tuin en hoe deze er uit zien. Een bijzonder gevoel om het vertrouwen te krijgen van iemand die blind is en daar een tuin voor te mogen maken. Deze zal mij nog erg lang bij blijven. Uiteraard kijk ik ook uit naar de prachtige tuinen die nog in het verschiet liggen die we mogen maken.

Wat maakt het dat het leuk is om bij Van Duren Groenservice te (komen) werken?

Dit is als eigenaar van het bedrijf natuurlijk een gevaarlijke vraag. Elke dag is anders, het werken met ons team en de variatie in de werkzaamheden maakt het voor mij het leukste. Ik maak het onze klanten graag naar hun zin in hun vertrouwde omgeving, maar ook het zorgen voor Johan en Nick (het team) hecht ik veel waarde aan. Het is fijn om te zien als de jongens plezier hebben in hun werk en gelukkig zijn. Dat geeft een goede werksfeer.​

Wat wil je nog bereiken binnen Van Duren Groenservice?

Ik wil graag mensen blij maken met groene tuinen. Het aantrekken van leven in de tuinen en mensen daar in meenemen is meer en meer een taak van ons als hoveniers geworden. Natuurlijke tuinen daar word ik zelf enthousiast van en hier wil ik mensen nog meer en vaker ook enthousiast voor maken. Meer groen betekent niet perse meer onderhoud.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates, tips en aanbiedingen voor jouw tuin!

Door middel van je e-mailadres in te vullen en te versturen ga je akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrieven en onze privacy verklaring. Indien je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangt kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Ons team

Nick van Kampen - Hovenier

Nick van Kampen – Hovenier

Nick van Kampen is hovenier bij Van Duren Groenservice en geeft graag een kijkje in zijn leven. Wie ben je en wat is je functie?

Wil jij ook met je tuin aan de slag?

Ontdek onze diensten en tuinpakketten!

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar