Nick van Kampen – Hovenier

Nick van Kampen - Hovenier

Nick van Kampen is hovenier bij Van Duren Groenservice en geeft graag een kijkje in zijn leven.

Wie ben je en wat is je functie?

Ik ben Nick van Kampen, 35 jaar en woon in Steyl met mijn vrouw. Sinds 2020 werk ik bij Van Duren Groenservice. Al op jonge leeftijd ben ik in het hoveniersvak begonnen. Daarom wist ik ook snel dat ik een opleiding tot hovenier wilde gaan volgen. Ik heb op het MBO nivo 2 en 3 gevolgd en daarnaast inmiddels 15 jaar aan praktijk ervaring aan toegevoegd.
Naast het reizen wat ik graag doe heb ik vroeger handbal gespeeld en later training gegeven aan de jeugd. Omdat ik avontuurlijk ben aangelegd ben ik niet bang voor grote hoogtes en heb ik mij wel eens gewaagd aan sky diving. Verder ben ik een echte Bourgondiër, hou ik van Carnaval en gezellige etentjes met vrienden en familie en de leuke personeelsuitjes met mijn collega`s.

Kun je iets meer vertellen over je werkzaamheden binnen Van Duren Groenservice?

Mijn werkzaamheden bij Van Duren bestaan voornamelijk uit het verzorgen van het onderhoud van de tuinen. In de toekomst komt daar het verzorgen van bomen bij. Door de opleiding European Tree Worker die ik volg krijg ik bij Van Duren de kans om mij deze bijzondere vaardigheden eigen te maken en zo de bomen van onze klanten te verzorgen en langer in gezond leven te behouden.
Daar waar de planning het vraagt spring ik bij in de aanleg werkzaamheden en begeleid ik leerlingen die bij ons stage komen lopen. Ik geniet ervan om de jeugd kennis en vaardigheden bij te brengen waar zij later met plezier op terug kunnen kijken.

Heb je voorbeelden van gave projecten?

Een bijzonder project was voor mij waar ik samen met een leerling hovenier een achtertuin in Helden heb mogen renoveren. Ondanks dat ik met name het onderhoud verzorg mocht ik hier een deel van de tuin voorzien van een rond terras met een rand van kinderkoppen. Ik kreeg hier veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van het bedrijf wat mij de juiste uitdaging bood. De afwisseling, samenwerking met de klant en het aansturen van de leerling maakt het werk bijzonder.

Wat maakt het dat het leuk is om bij Van Duren Groenservice te (komen) werken?

Ons team kent leuke collega`s, informele werksfeer en je krijgt veel vrijheid en zelfstandigheid geboden. Het kleine team zorgt voor groots werk plezier. De personeelsfeestjes zijn dan ook altijd erg gezellig. Ook de spontane vrijdagmiddag borrels sla ik niet graag over.
Ik hoop dat ik nog lang bij dit bedrijf mag blijven werken en mij hier nog verder mag blijven ontwikkelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates, tips en aanbiedingen voor jouw tuin!

Door middel van je e-mailadres in te vullen en te versturen ga je akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrieven en onze privacy verklaring. Indien je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangt kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Ons team

Wil jij ook met je tuin aan de slag?

Ontdek onze diensten en tuinpakketten!

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar