Oprit en voortuin renovatie in Panningen
Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Oprit en voortuin renovatie in Panningen

Bij Van Duren Groenservice zijn we trots op de projecten die we realiseren. Onlangs hebben we een prachtige renovatie uitgevoerd in Panningen, waarbij we zowel de oprit als de voortuin hebben aangepakt. In deze case delen we graag de details van dit project en hoe we de uitdagingen hebben overwonnen.

Uitdaging: hoogteverschil met de buren

Een van de eerste uitdagingen die we tegenkwamen, was het hoogteverschil tussen de oprit van onze klant en die van de buren. Om dit probleem op te lossen, hebben we gekozen voor een opsluitband. Deze band zorgt niet alleen voor een nette afwerking, maar voorkomt ook dat de bestrating gaat verzakken.

Creatieve oplossing voor een saaie oprit

Een grote oprit kan al snel saai ogen als deze uit één kleur bestaat. Daarom hebben we besloten om het grote vlak van de oprit te breken met stroken van een lichtere kleur tegel. Deze combinatie zorgt voor een dynamisch en aantrekkelijk geheel dat perfect matcht met de gevel van het huis.

Behoud van de oude Japanse Esdoorn

De oude Japanse Esdoorn in de voortuin was een belangrijk element voor de klant. In plaats van deze boom te verwijderen, hebben we ervoor gekozen om hem te snoeien. Hierdoor kon de boom blijven staan en geeft hij de tuin meteen een volwassen karakter.

Onderhoudsvriendelijke en diverse tuin

De voortuin hebben we zo ontworpen dat deze onderhoudsvriendelijk is. We hebben gekozen voor enkele kleine haagjes, een grindvak, drie strakke potten en bodembedekkende planten. Deze elementen zorgen voor een gevarieerde en levendige tuin, ondanks de beperkte ruimte.

Conclusie

Bij Van Duren Groenservice streven we ernaar om elke tuin uniek en functioneel te maken. Dit project in Panningen is daar een mooi voorbeeld van. Door creatieve oplossingen en aandacht voor detail hebben we een oprit en voortuin gecreëerd die niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk zijn. Heb je ook een tuinproject in gedachten? Neem dan contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Binnen Van Duren Groenservice ben ik leidinggevende en werk ik mee in zowel de aanleg als het onderhoud. Naast het plannen van de projecten, bestellen van de materialen begeleid ik ook leerlingen die het hoveniersvak willen leren. Ook niet onbelangrijk is dat ik samen met mijn collega Johan de verkoop van tuinen organiseer. Johan verzorgd de creatieve kant en ik de cijfermatige kant. Daarnaast houdt ik mij uiteraard ook bezig met de dagelijkse gang van zaken binnen de organisatie waaronder marketing, personeelswelzijn, strategie en ontwikkeling en administratie.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

Voortuin renovatie Egchel - Van Duren Groenservice uit Panningen
Tuin renovatie/aanleg

Voortuinrenovatie in Egchel

Een strakke en onderhoudsvriendelijke voortuin Bij Van Duren Groenservice begrijpen we dat een tuin niet alleen mooi moet zijn, maar ook praktisch en onderhoudsvriendelijk. Onlangs

Achtertuin renovatie in Tienray - Van Duren Groenservice
Tuin renovatie/aanleg

Achtertuin renovatie Tienray

Een transformatie die elke achtertuin kan omtoveren tot een plek van rust, schoonheid en plezier voor iedereen, dat wil toch iedereen? In Tienray hebben we

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar