lange smalle achtertuinrenovatie in Panningen
Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Lange en smalle achtertuin renovatie Panningen

Veel tuineigenaren hebben te maken met een lange, smalle achtertuin met hoogteverschillen. Dit kan een uitdaging zijn bij het ontwerpen en inrichten van de tuin. Maar met de juiste aanpak en creativiteit is het mogelijk om van zo’n tuin een prachtige en functionele ruimte te maken. In deze case lees je hoe we samen met de klant deze uitdaging zijn aangegaan.

De uitdaging: een lange, smalle tuin met hoogteverschillen

De tuin in kwestie was lang en smal, met daarbij ook nog eens verschillende hoogteverschillen. Dit maakte het lastig om een ontwerp te maken dat zowel praktisch als aantrekkelijk was. De klant wilde graag verschillende functies in de tuin kunnen vervullen, zoals ontspannen, entertainen en genieten van de natuur.

De oplossing: tuinkamers en doordachte materialen

In overleg met de klant hebben we besloten om de tuin op te delen in verschillende ‘tuinkamers’. Elke kamer heeft zijn eigen functie en sfeer. Zo is er een zithoek gecreëerd waar je beschut kunt zitten onder een overkapping van rond kastanjehout. Het semitransparante dak zorgt voor een warm en uitnodigend gevoel.

Om de tuinkamers van elkaar te scheiden, hebben we gekozen voor hagen van Portugese laurier. Deze groenblijvende hagen zorgen voor privacy en structuur in de tuin. Een pad van gebakken klinkers verbindt de verschillende kamers met elkaar en creëert een zichtlijn die de tuin als geheel laat ogen.

Persoonlijke touch door de klant zelf

Een bijzonder element in deze tuin is de muur die door de klant zelf is geverfd. Dit geeft de tuin een persoonlijke touch en maakt het ontwerp echt af. Het is mooi om te zien hoe de creativiteit van de klant op deze manier tot uiting komt in de tuin.

Een paradijs voor mens en dier

Bij het beplantingsplan is rekening gehouden met zowel de wensen van de klant als de behoeften van de lokale fauna. Er is gekozen voor planten die niet alleen mooi zijn, maar ook aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere insecten. Zo wordt de tuin niet alleen een fijne plek voor de bewoners, maar ook een paradijs voor de natuur.

Reactie van de klant

Een mooie achtertuin was onze wens. Aan de hand van onze wensen werd er een mooi plan bedacht, waarin we goed werden geadviseerd. Het eindresultaat is helemaal naar wens, mooi en kwalitatief goed vakwerk. Prettige communicatie en erg klantvriendelijk

Familie Manders

Een geslaagde metamorfose

Dankzij een doordacht ontwerp en de creatieve inbreng van de klant is deze lange, smalle achtertuin met hoogteverschillen omgetoverd tot een prachtige en functionele ruimte. De verschillende tuinkamers bieden volop mogelijkheden om te ontspannen, te entertainen en te genieten van de natuur. We kijken ernaar uit om te zien hoe de tuin zich de komende jaren verder zal ontwikkelen en hoe de beplanting zal bijdragen aan de lokale biodiversiteit.

Wil jij ook zo een prachtige tuin? Neem dan contact met ons op voor jouw tuinrenovatie!

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Binnen Van Duren Groenservice ben ik leidinggevende en werk ik mee in zowel de aanleg als het onderhoud. Naast het plannen van de projecten, bestellen van de materialen begeleid ik ook leerlingen die het hoveniersvak willen leren. Ook niet onbelangrijk is dat ik samen met mijn collega Johan de verkoop van tuinen organiseer. Johan verzorgd de creatieve kant en ik de cijfermatige kant. Daarnaast houdt ik mij uiteraard ook bezig met de dagelijkse gang van zaken binnen de organisatie waaronder marketing, personeelswelzijn, strategie en ontwikkeling en administratie.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

Voortuin renovatie Egchel - Van Duren Groenservice uit Panningen
Tuin renovatie/aanleg

Voortuinrenovatie in Egchel

Een strakke en onderhoudsvriendelijke voortuin Bij Van Duren Groenservice begrijpen we dat een tuin niet alleen mooi moet zijn, maar ook praktisch en onderhoudsvriendelijk. Onlangs

Achtertuin renovatie in Tienray - Van Duren Groenservice
Tuin renovatie/aanleg

Achtertuin renovatie Tienray

Een transformatie die elke achtertuin kan omtoveren tot een plek van rust, schoonheid en plezier voor iedereen, dat wil toch iedereen? In Tienray hebben we

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar