voortuin en oprit renovatie Baarlo
Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Voortuin en oprit renovatie in Baarlo

Voor een klant in Baarlo hebben we onlangs een nieuwe oprit aangelegd en de voortuin onder handen genomen. Het resultaat is een strakke, moderne uitstraling die perfect aansluit bij de wensen van de klant.

Strakke betontegels voor de oprit

Voor de oprit hebben we gekozen voor strakke 20×30 betontegels. Deze tegels geven de oprit een moderne uitstraling en zijn bovendien zeer duurzaam. De tegels zijn op een stabiele ondergrond gelegd, zodat ze jarenlang mooi blijven liggen.

Hergebruik van hardstenen brievenbus

In de voortuin stond een mooie hardstenen brievenbus die we graag wilden behouden. We hebben deze brievenbus daarom zorgvuldig verwijderd en op een nieuwe plek in de voortuin geplaatst. Zo blijft dit karakteristieke element behouden en vormt het een mooi contrast met de nieuwe tegels.

Staptegels voor toegang tot de ramen

Om de ramen van de woning goed bereikbaar te houden, hebben we staptegels in de voortuin geplaatst. Deze tegels lopen vanaf de oprit naar de ramen, zodat de bewoners makkelijk bij de ramen kunnen komen voor het zemen of het wassen van de ramen.

Verhogingen met antraciete betonblokken

In de voortuin hebben we verschillende verhogingen gemaakt met antraciete betonblokken. Deze blokken geven de tuin een speels en modern karakter. Door de verhogingen ontstaan er verschillende niveaus in de tuin, wat zorgt voor een interessant en afwisselend beeld.

Beplanting en hergebruik van hortensia op stam

Na het plaatsen van de tegels en de betonblokken hebben we de tuin opnieuw aangeplant. Hierbij hebben we de bestaande hortensia op stam hergebruikt. Deze mooie plant vormt een echte blikvanger in de nieuwe voortuin. Daarnaast hebben we gekozen voor verschillende andere planten en bloemen die goed passen bij de stijl van de tuin.

Druppelslang voor makkelijk onderhoud

Om het onderhoud van de tuin zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we een druppelslang aangelegd. Deze slang loopt langs de verschillende plantenbakken en zorgt ervoor dat de planten geleidelijk water krijgen. De bewoners hoeven alleen maar de slang aan te sluiten en de tuin wordt automatisch van water voorzien. Zo blijft de tuin er met minimale inspanning prachtig uitzien.

Met deze nieuwe oprit en voortuin heeft de woning in Baarlo een prachtige entree gekregen. De strakke tegels, de speelse verhogingen en de mooie beplanting vormen samen een harmonieus geheel. We zijn trots op het resultaat en we weten zeker dat de bewoners hier jarenlang plezier van zullen hebben.

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Binnen Van Duren Groenservice ben ik leidinggevende en werk ik mee in zowel de aanleg als het onderhoud. Naast het plannen van de projecten, bestellen van de materialen begeleid ik ook leerlingen die het hoveniersvak willen leren. Ook niet onbelangrijk is dat ik samen met mijn collega Johan de verkoop van tuinen organiseer. Johan verzorgd de creatieve kant en ik de cijfermatige kant. Daarnaast houdt ik mij uiteraard ook bezig met de dagelijkse gang van zaken binnen de organisatie waaronder marketing, personeelswelzijn, strategie en ontwikkeling en administratie.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

Voortuin renovatie Egchel - Van Duren Groenservice uit Panningen
Tuin renovatie/aanleg

Voortuinrenovatie in Egchel

Een strakke en onderhoudsvriendelijke voortuin Bij Van Duren Groenservice begrijpen we dat een tuin niet alleen mooi moet zijn, maar ook praktisch en onderhoudsvriendelijk. Onlangs

Achtertuin renovatie in Tienray - Van Duren Groenservice
Tuin renovatie/aanleg

Achtertuin renovatie Tienray

Een transformatie die elke achtertuin kan omtoveren tot een plek van rust, schoonheid en plezier voor iedereen, dat wil toch iedereen? In Tienray hebben we

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar