Tuintrends 2021

Tussen de hortensia's

Met nog slechts enkele dagen te gaan is het jaar 2020 alweer bijna voorbij. Maar weet jij al wat je volgend jaar met jouw tuin gaat doen? Om je alvast te inspireren laten we je kennismaken met de top 3 tuintrends voor 2021.

Je tuin als leefruimte

Het is een trend die al een aantal jaren bezig is. Mede dankzij de warmere jaren betrekken we de tuin steeds meer bij onze woning. Genieten in de openlucht met comfortabele meubels, buitenkeukens, barbecues en overkappingen kun je zelfs in het najaar en de winter genieten van jouw buitenruimte. 

Een duurzame tuin om te ontspannen

Steeds meer mensen ervaren de tuin als plek om te ontspannen. En dat is niet zo gek, overdag kun je genieten van de zon of de frisse lucht, terwijl je in de avond er heerlijk kunt dineren of genieten van een drankje. Maar net zoals veel andere branches gaan we ook in de tuin duurzamer om met ons milieu. Denk hierbij aan solar verlichting, LED lampen, een regenton om water op te vangen of elektrisch barbecueën in plaats van op gas of kolen.

Natuurlijke materialen en diversiteit in planten

Afgelopen jaar zagen we in het interieur een grote opkomst aan meubels van natuurlijke materialen zoals rotan of bamboe. Deze trend zal zich in 2021 ook verplaatsen naar de tuin. Combineer je natuurlijke tuinmeubelen met kussens van natuurlijke materialen in een aardse tint en je hebt een prachtige combinatie. Daarnaast stappen we steeds vaker af van het vele beton en bestrating en worden de tuinen weer diverser, groener en werken we steeds meer met biologische materialen. Gunstig voor ons, maar ook voor het milieu! 

Hoe ga jij volgend jaar aan de slag met de nieuwe tuintrends? Laat het ons weten!

Heb jij al een idee voor jouw droomtuin, maar geen idee hoe je het gaat aanpakken? Neem contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen bekijken.

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Gratis E-book vol tuin tips!

We hebben al onze maandelijkse tuin tips gebundeld tot één e-book! Met dit handige naslagwerk kan ook jij het hele jaar genieten van je tuin!

Door middel van je e-mailadres in te vullen en te versturen ga je akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrieven en onze privacy verklaring. Indien je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangt kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Ook interessant voor jou

3D Tuinontwerp laten maken
Actueel

3D tuinontwerp laten maken

Een 3D tuinontwerp kan jouw ideeën en wensen visueel maken. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van hoe je tuin er uit komt te zien.

plantsoenen aanplanten gemeente Peel en Maas
Projecten

Plantsoenen Gemeente Peel en Maas

In opdracht van Gemeente Peel en Maas hebben wij de 2 plantsoenen bij het terras van Gemeenschapshuis `t Erf aangeplant. Het sortiment vaste planten en

Wil jij ook met je tuin aan de slag?

Ontdek onze diensten en tuinpakketten!

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

E-book tuintips