Tuintrends 2021

Tussen de hortensia's

Met nog slechts enkele dagen te gaan is het jaar 2020 alweer bijna voorbij. Maar weet jij al wat je volgend jaar met jouw tuin gaat doen? Om je alvast te inspireren laten we je kennismaken met de top 3 tuintrends voor 2021.

Je tuin als leefruimte

Het is een trend die al een aantal jaren bezig is. Mede dankzij de warmere jaren betrekken we de tuin steeds meer bij onze woning. Genieten in de openlucht met comfortabele meubels, buitenkeukens, barbecues en overkappingen kun je zelfs in het najaar en de winter genieten van jouw buitenruimte. 

Een duurzame tuin om te ontspannen

Steeds meer mensen ervaren de tuin als plek om te ontspannen. En dat is niet zo gek, overdag kun je genieten van de zon of de frisse lucht, terwijl je in de avond er heerlijk kunt dineren of genieten van een drankje. Maar net zoals veel andere branches gaan we ook in de tuin duurzamer om met ons milieu. Denk hierbij aan solar verlichting, LED lampen, een regenton om water op te vangen of elektrisch barbecueën in plaats van op gas of kolen.

Natuurlijke materialen en diversiteit in planten

Afgelopen jaar zagen we in het interieur een grote opkomst aan meubels van natuurlijke materialen zoals rotan of bamboe. Deze trend zal zich in 2021 ook verplaatsen naar de tuin. Combineer je natuurlijke tuinmeubelen met kussens van natuurlijke materialen in een aardse tint en je hebt een prachtige combinatie. Daarnaast stappen we steeds vaker af van het vele beton en bestrating en worden de tuinen weer diverser, groener en werken we steeds meer met biologische materialen. Gunstig voor ons, maar ook voor het milieu! 

Hoe ga jij volgend jaar aan de slag met de nieuwe tuintrends? Laat het ons weten!

Heb jij al een idee voor jouw droomtuin, maar geen idee hoe je het gaat aanpakken? Neem contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen bekijken.

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates, tips en aanbiedingen voor jouw tuin!

Door middel van je e-mailadres in te vullen en te versturen ga je akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrieven en onze privacy policy. Indien je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangt kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Ook interessant voor jou

Actueel

Hoe tuinen in 15 jaar veranderd zijn

In de afgelopen 15 jaar heeft Van Duren Groenservice al heel wat tuinen mogen ontwerpen, renoveren en aanleggen. In die 15 jaar hebben we wel

Voortuin renovatie
Projecten

Voortuin renovatie

Een voortuin renoveren kun je op veel verschillende manieren. In dit geval zou de vorm zo goed als hetzelfde blijven maar de invulling en bestrating

Wil jij ook met je tuin aan de slag?

Ontdek onze diensten en tuinpakketten!