Inhoudsopgave

Tussen de hortensia's
Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Inhoudsopgave

Tuintrends 2021

Met nog slechts enkele dagen te gaan is het jaar 2020 alweer bijna voorbij. Maar weet jij al wat je volgend jaar met jouw tuin gaat doen? Om je alvast te inspireren laten we je kennismaken met de top 3 tuintrends voor 2021.

Je tuin als leefruimte

Het is een trend die al een aantal jaren bezig is. Mede dankzij de warmere jaren betrekken we de tuin steeds meer bij onze woning. Genieten in de openlucht met comfortabele meubels, buitenkeukens, barbecues en overkappingen kun je zelfs in het najaar en de winter genieten van jouw buitenruimte. 

Een duurzame tuin om te ontspannen

Steeds meer mensen ervaren de tuin als plek om te ontspannen. En dat is niet zo gek, overdag kun je genieten van de zon of de frisse lucht, terwijl je in de avond er heerlijk kunt dineren of genieten van een drankje. Maar net zoals veel andere branches gaan we ook in de tuin duurzamer om met ons milieu. Denk hierbij aan solar verlichting, LED lampen, een regenton om water op te vangen of elektrisch barbecueën in plaats van op gas of kolen.

Natuurlijke materialen en diversiteit in planten

Afgelopen jaar zagen we in het interieur een grote opkomst aan meubels van natuurlijke materialen zoals rotan of bamboe. Deze trend zal zich in 2021 ook verplaatsen naar de tuin. Combineer je natuurlijke tuinmeubelen met kussens van natuurlijke materialen in een aardse tint en je hebt een prachtige combinatie. Daarnaast stappen we steeds vaker af van het vele beton en bestrating en worden de tuinen weer diverser, groener en werken we steeds meer met biologische materialen. Gunstig voor ons, maar ook voor het milieu! 

Hoe ga jij volgend jaar aan de slag met de nieuwe tuintrends? Laat het ons weten!

Heb jij al een idee voor jouw droomtuin, maar geen idee hoe je het gaat aanpakken? Neem contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen bekijken.

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Picture of Van Duren Groenservice

Van Duren Groenservice

Wij van Van Duren Groenservice zijn er om jou te helpen bij de aanleg, renovatie, ontwerp of het onderhoud van jouw tuin.

Een tuin geeft je het gevoel van ontspanning. Of je nu werkt in de tuin of er zit met een hapje, drankje en boekje of met goed gezelschap. Jouw tuin moet je het gevoel geven dat je even lekker weg kan van de dagelijkse sleur. Dat is waar wij onze klanten dagelijks mee helpen.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

Voortuin renovatie Egchel - Van Duren Groenservice uit Panningen
Tuin renovatie/aanleg

Voortuinrenovatie in Egchel

Een strakke en onderhoudsvriendelijke voortuin Bij Van Duren Groenservice begrijpen we dat een tuin niet alleen mooi moet zijn, maar ook praktisch en onderhoudsvriendelijk. Onlangs

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar