Inhoudsopgave

kerstgroen
Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Inhoudsopgave

Kerstsfeer in de tuin

Je huis is al volledig in de kerstsfeer maar hoe staat het met de buitenkant? We delen graag een aantal tips hoe je jouw tuin een knusse winterse Kerstsfeer kunt laat uitstralen.

Winterarrangement in een bloembak

Je kunt een winterarrangement van tuinplanten (zoals de Helleborus ‘kerstroos’) maken in een mooie bloembak, deze ‘feestelijk’ versieren en vervolgens buiten bij de deur, op de tuintafel of op het balkon plaatsen. Op deze manier breng je niet alleen warmte in huis maar ook rondom je huis of op je balkon.

Kerstverlichting = warmte

Heb je de mogelijkheid om je poort of bijvoorbeeld schutting te versieren met kerstverlichting? Zeker doen! De warme sfeer die je binnen al ervaart zul je dan ook buiten ervaren. Met een warme deken en warme kop chocolademelk of een wijntje erbij is het pas echt genieten 

kerstsfeer in eigen tuin

Buiten kerstboom

Heb je in je tuin een conifeer of spar (die geen 5 meter hoog is) versier deze dan ook met kerstverlichting. Natuurlijk heeft niet iedereen deze bomen in de tuin, een alternatief is een extra kerstboom aan te schaffen. Of juist voor een kleinere conifeer te kiezen die je naast je deur in een pot kunt plaatsen. Zo wordt je bezoek al feestelijk onthaald voordat ze binnen zijn.

Een echte kerstplant

Behalve de verlichting, kerstboom en kerstgroen kun je ook aan de slag door wat echte planten te gebruiken in je potten zoals de Skimmia maar ook zeker de Helleborus. Beide geven een echt winters gevoel en zeker de Helleborus, deze wordt niet voor niets de kerstroos genoemd.

Een gezellige entree

Je entree geeft vaak al een bepaalde sfeer. Zet bijvoorbeeld eens een of twee kleine boompjes naast je deur en een mooie krans op de deur. Niet genoeg ruimte? Kies dan voor een mooie verlichte krans (deze kun je ook zelf maken).

Hoe ga jij je tuin dit jaar een warme sfeer laten uitstralen?

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Picture of Van Duren Groenservice

Van Duren Groenservice

Wij van Van Duren Groenservice zijn er om jou te helpen bij de aanleg, renovatie, ontwerp of het onderhoud van jouw tuin.

Een tuin geeft je het gevoel van ontspanning. Of je nu werkt in de tuin of er zit met een hapje, drankje en boekje of met goed gezelschap. Jouw tuin moet je het gevoel geven dat je even lekker weg kan van de dagelijkse sleur. Dat is waar wij onze klanten dagelijks mee helpen.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

Voortuin renovatie Egchel - Van Duren Groenservice uit Panningen
Tuin renovatie/aanleg

Voortuinrenovatie in Egchel

Een strakke en onderhoudsvriendelijke voortuin Bij Van Duren Groenservice begrijpen we dat een tuin niet alleen mooi moet zijn, maar ook praktisch en onderhoudsvriendelijk. Onlangs

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar