Kerstsfeer in de tuin

kerstgroen

Je huis is al volledig in de kerstsfeer maar hoe staat het met de buitenkant? We delen graag een aantal tips hoe je jouw tuin een knusse winterse Kerstsfeer kunt laat uitstralen.

Winterarrangement in een bloembak

Je kunt een winterarrangement van tuinplanten (zoals de Helleborus ‘kerstroos’) maken in een mooie bloembak, deze ‘feestelijk’ versieren en vervolgens buiten bij de deur, op de tuintafel of op het balkon plaatsen. Op deze manier breng je niet alleen warmte in huis maar ook rondom je huis of op je balkon.

Kerstverlichting = warmte

Heb je de mogelijkheid om je poort of bijvoorbeeld schutting te versieren met kerstverlichting? Zeker doen! De warme sfeer die je binnen al ervaart zul je dan ook buiten ervaren. Met een warme deken en warme kop chocolademelk of een wijntje erbij is het pas echt genieten 

Buiten kerstboom

Heb je in je tuin een conifeer of spar (die geen 5 meter hoog is) versier deze dan ook met kerstverlichting. Natuurlijk heeft niet iedereen deze bomen in de tuin, een alternatief is een extra kerstboom aan te schaffen. Of juist voor een kleinere conifeer te kiezen die je naast je deur in een pot kunt plaatsen. Zo wordt je bezoek al feestelijk onthaald voordat ze binnen zijn.

Een echte kerstplant

Behalve de verlichting, kerstboom en kerstgroen kun je ook aan de slag door wat echte planten te gebruiken in je potten zoals de Skimmia maar ook zeker de Helleborus. Beide geven een echt winters gevoel en zeker de Helleborus, deze wordt niet voor niets de kerstroos genoemd.

Hoe ga jij je tuin dit jaar een warme sfeer laten uitstralen?

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Gratis E-book vol tuin tips!

We hebben al onze maandelijkse tuin tips gebundeld tot één e-book! Met dit handige naslagwerk kan ook jij het hele jaar genieten van je tuin!

Door middel van je e-mailadres in te vullen en te versturen ga je akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrieven en onze privacy verklaring. Indien je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangt kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Ook interessant voor jou

3D Tuinontwerp laten maken
Actueel

3D tuinontwerp laten maken

Een 3D tuinontwerp kan jouw ideeën en wensen visueel maken. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van hoe je tuin er uit komt te zien.

plantsoenen aanplanten gemeente Peel en Maas
Projecten

Plantsoenen Gemeente Peel en Maas

In opdracht van Gemeente Peel en Maas hebben wij de 2 plantsoenen bij het terras van Gemeenschapshuis `t Erf aangeplant. Het sortiment vaste planten en

Wil jij ook met je tuin aan de slag?

Ontdek onze diensten en tuinpakketten!

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

E-book tuintips