Kerstsfeer in de tuin

kerstgroen

Je huis is al volledig in de kerstsfeer maar hoe staat het met de buitenkant? We delen graag een aantal tips hoe je jouw tuin een knusse winterse Kerstsfeer kunt laat uitstralen.

Winterarrangement in een bloembak

Je kunt een winterarrangement van tuinplanten (zoals de Helleborus ‘kerstroos’) maken in een mooie bloembak, deze ‘feestelijk’ versieren en vervolgens buiten bij de deur, op de tuintafel of op het balkon plaatsen. Op deze manier breng je niet alleen warmte in huis maar ook rondom je huis of op je balkon.

Kerstverlichting = warmte

Heb je de mogelijkheid om je poort of bijvoorbeeld schutting te versieren met kerstverlichting? Zeker doen! De warme sfeer die je binnen al ervaart zul je dan ook buiten ervaren. Met een warme deken en warme kop chocolademelk of een wijntje erbij is het pas echt genieten 

Buiten kerstboom

Heb je in je tuin een conifeer of spar (die geen 5 meter hoog is) versier deze dan ook met kerstverlichting. Natuurlijk heeft niet iedereen deze bomen in de tuin, een alternatief is een extra kerstboom aan te schaffen. Of juist voor een kleinere conifeer te kiezen die je naast je deur in een pot kunt plaatsen. Zo wordt je bezoek al feestelijk onthaald voordat ze binnen zijn.

Een echte kerstplant

Behalve de verlichting, kerstboom en kerstgroen kun je ook aan de slag door wat echte planten te gebruiken in je potten zoals de Skimmia maar ook zeker de Helleborus. Beide geven een echt winters gevoel en zeker de Helleborus, deze wordt niet voor niets de kerstroos genoemd.

Hoe ga jij je tuin dit jaar een warme sfeer laten uitstralen?

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates, tips en aanbiedingen voor jouw tuin!

Door middel van je e-mailadres in te vullen en te versturen ga je akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrieven en onze privacy policy. Indien je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangt kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Ook interessant voor jou

Kunstgras in Tegelen
Projecten

Kunstgras in Tegelen

Gazon onderhoud kan veel tijd kosten en dat had deze klant ook ervaren. De klant was het werk met het gazon dan ook intussen meer

Verhoogde border van U elementen
Projecten

Border van betonnen U elementen

Een verhoogde border kun je op verschillende manieren maken met verschillende elementen zoals hout, beton of cortenstaal. Voor dit project is er gekozen om een

Wil jij ook met je tuin aan de slag?

Ontdek onze diensten en tuinpakketten!