Wel of geen gazon sproeien met deze warmte?

zomersnoei

We zitten er middenin!

Je zou denken dat als het dagen/weken op een rij zonnig is en er maar weinig regen valt, je er goed aan doet om het gazon te sproeien. Maar is dit wel zo verstandig?

Het zijn subtropische temperaturen, het liefst wil je met deze heerlijke temperaturen niets liever dan genieten van je tuin. Maar door het weer droogt alles uit en als de eerste bruine plekken op het gazon zichtbaar worden, wil je waarschijnlijk gelijk de sproeier erbij pakken. Maar is dit wel de oplossing? Hoe verzorg je je tuin eigenlijk het beste tijdens een hittegolf? Wel of niet sproeien?

Verbranden

Bovendien is het beter om niet te sproeien als de zon schijnt, ondanks dat het gras veel kan hebben. Het zijn meer de planten die door de zon schade op kunnen lopen. Ze kunnen namelijk snel verbranden na het sproeien. Planten daarentegen moet je wel regelmatig wat water geven, anders gaan ze dood. Maar niet te veel en richt het water op de wortels, anders kunnen ook de bladeren van planten verbranden. “Je moet je planten niet te veel verwennen’’.

Voorsproeien

Normaal gesproken helpt het om een paar dagen voordat het warm wordt alvast extra te sproeien. Doordat we er nu middenin zitten is dit te laat en heeft het ook geen zin om dit in te halen. Extra sproeien is goed maar zorg ervoor dat je het groen in je tuin niet te snel teveel water geeft.

Geduld

En raak niet gelijk in paniek als het gras geel wordt. Het is dan nog niet dood. Gras kan best wel een tijdje zonder water. Als het gras zwart is, dan is het dood. Is het hooiachtig, dan is het geen probleem. Als het straks weer gaat regenen zal in het begin het gazon verschillende tinten geel en groen krijgen, maar dan moet je gewoon een beetje geduld hebben. Als het weer gaat regenen, gaat het gras weer groeien en wordt je gazon vanzelf weer groener.

Kan jou tuin sowieso een onderhoudsbeurt gebruiken? En wil je dit professioneel laten doen zonder teveel kosten? Maak dan gebruik van het kennismakingspakket!

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates, tips en aanbiedingen voor jouw tuin!

Door middel van je e-mailadres in te vullen en te versturen ga je akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrieven en onze privacy verklaring. Indien je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangt kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Ook interessant voor jou

twee jaar na aanleg
Projecten

twee jaar later

Een tuin is na de eerste aanplanting nog niet klaar. Deze komt pas echt tot zijn recht wanneer alles gaat groeien en bloeien. Zo is

Periodiek tuinonderhoud met abonnement - snoeien - borders onderhouden - bemesten van tuin
Nieuws

Periodiek tuinonderhoud of abonnement?

Wanneer je een tuin hebt is het een feit dat deze ook onderhouden moet worden. Periodiek tuinonderhoud is dan ook een feit. Maar wat moet

Wil jij ook met je tuin aan de slag?

Ontdek onze diensten en tuinpakketten!