Wanneer kun je het beste bemesten?

tuin bemesten

Het hebben van een gazon en planten vraagt ook om goed onderhoud. Regelmatig het gazon bemesten is belangrijk voor het krijgen van een dicht, mooi groen grastapijt. Gras kan alleen goed groeien wanneer er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn. Het bemesten van gras is dus van optimaal belang. Hieronder wordt uitgebreid beschreven wanneer en hoe u het beste kunt bemesten.

Waarom is het gazon bemesten zo belangrijk? Net als elke plant heeft het gazon de juiste voeding nodig om optimaal en gezond te kunnen groeien. Door de bemesting wordt het gazon minder gevoelig voor ziekten en schimmels, waardoor er minder mosvorming ontstaat. Daarnaast verkleurt het gazon minder snel.

Wanneer is de juiste tijd om het gazon te bemesten? Een vuistregel bij het gazon bemesten is, om tijdens het groeiseizoen elke 6 tot 8 weken mest te strooien. Het groeiseizoen is tussen april en oktober. Zorg ervoor dat u begint met bemesten wanneer er geen nachtvorst plaatsvindt, om zo het optimale effect te krijgen.

Soorten bemestingsproducten

Er zijn vele verschillende soorten bemestingsproducten. Zo horen we veel dat mensen bemesten met koemestkorrels. Ondanks dat deze soort behoort tot organische mest gebruiken wij deze niet. Omdat koeien veelal antibiotica krijgen toegediend is dit terug te vinden in de mest. Antibiotica of restanten daarvan zijn niet goed voor het bodemleven in een tuin.

Kunstmest is rijk aan stikstof en wordt afgeraden om te gebruiken. Organische bemesting heeft een aantal grote voordelen:

  • Weinig lengte groei (langgerekte cellen)
  • Je jaagt het gewas niet op
  • Minder stress voor de planten
  • Geen slappe planten

TIP van dag: gebruik organische bemestingsproducten en geen kunstmest!

Weet jij niet welke producten nu echt goed voor je tuin zijn? Dan kun jij via onderstaande gebruik maken van onze voordelige bemestingspakketten. Onze hovenier komt bij je langs en bemest jou tuin en/of gazon.

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Gratis E-book vol tuin tips!

We hebben al onze maandelijkse tuin tips gebundeld tot één e-book! Met dit handige naslagwerk kan ook jij het hele jaar genieten van je tuin!

Door middel van je e-mailadres in te vullen en te versturen ga je akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrieven en onze privacy verklaring. Indien je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangt kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Ook interessant voor jou

3D Tuinontwerp laten maken
Actueel

3D tuinontwerp laten maken

Een 3D tuinontwerp kan jouw ideeën en wensen visueel maken. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van hoe je tuin er uit komt te zien.

plantsoenen aanplanten gemeente Peel en Maas
Projecten

Plantsoenen Gemeente Peel en Maas

In opdracht van Gemeente Peel en Maas hebben wij de 2 plantsoenen bij het terras van Gemeenschapshuis `t Erf aangeplant. Het sortiment vaste planten en

Wil jij ook met je tuin aan de slag?

Ontdek onze diensten en tuinpakketten!

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

E-book tuintips