Wanneer kun je het beste bemesten?

Het hebben van een gazon en planten vraagt ook om goed onderhoud. Regelmatig het gazon bemesten is belangrijk voor het krijgen van een dicht, mooi groen grastapijt. Gras kan alleen goed groeien wanneer er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn. Het bemesten van gras is dus van optimaal belang. Hieronder wordt uitgebreid beschreven wanneer en hoe u het beste kunt bemesten.

Waarom is het gazon bemesten zo belangrijk? Net als elke plant heeft het gazon de juiste voeding nodig om optimaal en gezond te kunnen groeien. Door de bemesting wordt het gazon minder gevoelig voor ziekten en schimmels, waardoor er minder mosvorming ontstaat. Daarnaast verkleurt het gazon minder snel.

Wanneer is de juiste tijd om het gazon te bemesten? Een vuistregel bij het gazon bemesten is, om tijdens het groeiseizoen elke 6 tot 8 weken mest te strooien. Het groeiseizoen is tussen april en oktober. Zorg ervoor dat u begint met bemesten wanneer er geen nachtvorst plaatsvindt, om zo het optimale effect te krijgen.

Soorten bemestingsproducten

Er zijn vele verschillende soorten bemestingsproducten. Zo horen we veel dat mensen bemesten met koemestkorrels. Ondanks dat deze soort behoort tot organische mest gebruiken wij deze niet. Omdat koeien veelal antibiotica krijgen toegediend is dit terug te vinden in de mest. Antibiotica of restanten daarvan zijn niet goed voor het bodemleven in een tuin.

Kunstmest is rijk aan stikstof en wordt afgeraden om te gebruiken. Organische bemesting heeft een aantal grote voordelen:

  • Weinig lengte groei (langgerekte cellen)
  • Je jaagt het gewas niet op
  • Minder stress voor de planten
  • Geen slappe planten

TIP van dag: gebruik organische bemestingsproducten en geen kunstmest!

Weet jij niet welke producten nu echt goed voor je tuin zijn? Dan kun jij via onderstaande gebruik maken van onze voordelige bemestingspakketten. Onze hovenier komt bij je langs en bemest jou tuin en/of gazon.

Meer Tuintips

Dit vind je misschien ook wel interessant..

Herfsttips tuin

De herfst is officieel begonnen

De herfst is officieel begonnen Inmiddels zitten we alweer bijna aan het einde van september, de tijd vliegt. Dit betekent ook dat we weer in

Terugblik op de september kalender

Terugblik op: september kalender Beste tuinliefhebbers, In onze vorige tuintips hebben we de september kalender met jullie besproken. Volgende week is alweer de eerste dag

De september kalender

De september kalender Een nieuwe maand, lagere temperaturen en weer heel veel nieuwe werkzaamheden. September is een hele belangrijke maand voor iedere tuin. Onderstaande punten

Wanneer kun je het beste bemesten?

Wanneer kun je het beste bemesten? Het hebben van een gazon en planten vraagt ook om goed onderhoud. Regelmatig het gazon bemesten is belangrijk voor het krijgen van