Wanneer kun je het beste bemesten?

tuin bemesten

Het hebben van een gazon en planten vraagt ook om goed onderhoud. Regelmatig het gazon bemesten is belangrijk voor het krijgen van een dicht, mooi groen grastapijt. Gras kan alleen goed groeien wanneer er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn. Het bemesten van gras is dus van optimaal belang. Hieronder wordt uitgebreid beschreven wanneer en hoe u het beste kunt bemesten.

Waarom is het gazon bemesten zo belangrijk? Net als elke plant heeft het gazon de juiste voeding nodig om optimaal en gezond te kunnen groeien. Door de bemesting wordt het gazon minder gevoelig voor ziekten en schimmels, waardoor er minder mosvorming ontstaat. Daarnaast verkleurt het gazon minder snel.

Wanneer is de juiste tijd om het gazon te bemesten? Een vuistregel bij het gazon bemesten is, om tijdens het groeiseizoen elke 6 tot 8 weken mest te strooien. Het groeiseizoen is tussen april en oktober. Zorg ervoor dat u begint met bemesten wanneer er geen nachtvorst plaatsvindt, om zo het optimale effect te krijgen.

Soorten bemestingsproducten

Er zijn vele verschillende soorten bemestingsproducten. Zo horen we veel dat mensen bemesten met koemestkorrels. Ondanks dat deze soort behoort tot organische mest gebruiken wij deze niet. Omdat koeien veelal antibiotica krijgen toegediend is dit terug te vinden in de mest. Antibiotica of restanten daarvan zijn niet goed voor het bodemleven in een tuin.

Kunstmest is rijk aan stikstof en wordt afgeraden om te gebruiken. Organische bemesting heeft een aantal grote voordelen:

  • Weinig lengte groei (langgerekte cellen)
  • Je jaagt het gewas niet op
  • Minder stress voor de planten
  • Geen slappe planten

TIP van dag: gebruik organische bemestingsproducten en geen kunstmest!

Weet jij niet welke producten nu echt goed voor je tuin zijn? Dan kun jij via onderstaande gebruik maken van onze voordelige bemestingspakketten. Onze hovenier komt bij je langs en bemest jou tuin en/of gazon.

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates, tips en aanbiedingen voor jouw tuin!

Door middel van je e-mailadres in te vullen en te versturen ga je akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrieven en onze privacy policy. Indien je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangt kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Ook interessant voor jou

Actueel

Hoe tuinen in 15 jaar veranderd zijn

In de afgelopen 15 jaar heeft Van Duren Groenservice al heel wat tuinen mogen ontwerpen, renoveren en aanleggen. In die 15 jaar hebben we wel

Voortuin renovatie
Projecten

Voortuin renovatie

Een voortuin renoveren kun je op veel verschillende manieren. In dit geval zou de vorm zo goed als hetzelfde blijven maar de invulling en bestrating

Wil jij ook met je tuin aan de slag?

Ontdek onze diensten en tuinpakketten!