Inhoudsopgave

tuin bemesten
Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Inhoudsopgave

Wanneer kun je het beste bemesten?

Het hebben van een gazon en planten vraagt ook om goed onderhoud. Regelmatig het gazon bemesten is belangrijk voor het krijgen van een dicht, mooi groen grastapijt. Gras kan alleen goed groeien wanneer er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn. Het bemesten van gras is dus van optimaal belang. Hieronder wordt uitgebreid beschreven wanneer en hoe u het beste kunt bemesten.

Waarom is het gazon bemesten zo belangrijk? Net als elke plant heeft het gazon de juiste voeding nodig om optimaal en gezond te kunnen groeien. Door de bemesting wordt het gazon minder gevoelig voor ziekten en schimmels, waardoor er minder mosvorming ontstaat. Daarnaast verkleurt het gazon minder snel.

Wanneer is de juiste tijd om het gazon te bemesten? Een vuistregel bij het gazon bemesten is, om tijdens het groeiseizoen elke 6 tot 8 weken mest te strooien. Het groeiseizoen is tussen april en oktober. Zorg ervoor dat u begint met bemesten wanneer er geen nachtvorst plaatsvindt, om zo het optimale effect te krijgen.

Soorten bemestingsproducten

Er zijn vele verschillende soorten bemestingsproducten. Zo horen we veel dat mensen bemesten met koemestkorrels. Ondanks dat deze soort behoort tot organische mest gebruiken wij deze niet. Omdat koeien veelal antibiotica krijgen toegediend is dit terug te vinden in de mest. Antibiotica of restanten daarvan zijn niet goed voor het bodemleven in een tuin.

Kunstmest is rijk aan stikstof en wordt afgeraden om te gebruiken. Organische bemesting heeft een aantal grote voordelen:

  • Weinig lengte groei (langgerekte cellen)
  • Je jaagt het gewas niet op
  • Minder stress voor de planten
  • Geen slappe planten

TIP van dag: gebruik organische bemestingsproducten en geen kunstmest!

Weet jij niet welke producten nu echt goed voor je tuin zijn? Dan kun jij via onderstaande gebruik maken van onze voordelige bemestingspakketten. Onze hovenier komt bij je langs en bemest jou tuin en/of gazon.

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Picture of Van Duren Groenservice

Van Duren Groenservice

Wij van Van Duren Groenservice zijn er om jou te helpen bij de aanleg, renovatie, ontwerp of het onderhoud van jouw tuin.

Een tuin geeft je het gevoel van ontspanning. Of je nu werkt in de tuin of er zit met een hapje, drankje en boekje of met goed gezelschap. Jouw tuin moet je het gevoel geven dat je even lekker weg kan van de dagelijkse sleur. Dat is waar wij onze klanten dagelijks mee helpen.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar