Inhoudsopgave

Voortuin renovatie Egchel - Van Duren Groenservice uit Panningen
Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Inhoudsopgave

Voortuinrenovatie in Egchel

Een strakke en onderhoudsvriendelijke voortuin

Bij Van Duren Groenservice begrijpen we dat een tuin niet alleen mooi moet zijn, maar ook praktisch en onderhoudsvriendelijk. Onlangs kregen we de kans om een voortuin in Egchel te ontwerpen en te renoveren. De opdracht was duidelijk: de tuin moest strakker en onderhoudsvriendelijker worden, maar wel passen bij de stijl van de woning.

Sedummatten als groene basis

We begonnen met het leggen van Sedummatten, die een prachtige groene basis vormen voor de tuin. Sedummatten zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk. Ze zorgen voor een natuurlijke uitstraling en passen perfect bij de omgeving.

Speelse elementen met staptegels en hardhouten palen

Om de tuin een speelse touch te geven, hebben we staptegels gecombineerd met hardhouten palen. Deze elementen zorgen voor een dynamisch effect en maken de tuin levendig zonder afbreuk te doen aan de strakke uitstraling. De combinatie van materialen zorgt voor een interessante mix van texturen en kleuren.

Limburgs wit grind en kleuraccenten

Het gebruik van Limburgs wit grind was een bewuste keuze. Dit grind brengt de kleuren van de woning subtiel terug in de tuin en zorgt voor een harmonieuze uitstraling. Het witte grind contrasteert mooi met de groene Sedummatten en de donkere elementen in de tuin.

Automatische bewatering met druppelslang

Een van de belangrijkste aspecten van een onderhoudsvriendelijke tuin is een goed bewateringssysteem. We hebben gekozen voor een druppelslang met een automatische computer, die ervoor zorgt dat de planten altijd voldoende water krijgen. Dit systeem is niet alleen efficiënt, maar ook waterbesparend.

Strakke lijnen met antraciete betonblokken

Om de tuin een strakke en moderne uitstraling te geven, hebben we antraciete betonblokken gebruikt. Deze blokken zorgen voor duidelijke lijnen en geven de tuin een subtiel hoogte- en diepte-effect. Het resultaat is een tuin die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook functioneel is.

Een geslaagd project

Het was een plezier om aan dit project te werken. De combinatie van strakke lijnen, speelse elementen en onderhoudsvriendelijke oplossingen heeft geleid tot een voortuin die perfect past bij de woning in Egchel. Bij Van Duren Groenservice zijn we trots op het resultaat en kijken we uit naar toekomstige projecten waarin we onze creativiteit en expertise kunnen inzetten.

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Picture of Van Duren Groenservice

Van Duren Groenservice

Wij van Van Duren Groenservice zijn er om jou te helpen bij de aanleg, renovatie, ontwerp of het onderhoud van jouw tuin.

Een tuin geeft je het gevoel van ontspanning. Of je nu werkt in de tuin of er zit met een hapje, drankje en boekje of met goed gezelschap. Jouw tuin moet je het gevoel geven dat je even lekker weg kan van de dagelijkse sleur. Dat is waar wij onze klanten dagelijks mee helpen.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar