Voortuin renovatie Panningen
Robin van Duren

Robin van Duren

Voortuin renovatie Panningen

In Panningen hebben we de renovatie van een voortuin mogen verzorgen.

In de voortuin stond een Ginkgo (Japanse notenboom). Helaas werd de oude Ginkgo te groot voor deze tuin. Door de grootte werden ook de oprit en het trottoir aardig omhoog geduwd, wat zorgt voor onveilige situaties. We hebben de Ginkgo daarom vakkundig en veilig verwijderd.

Ook bij de ramen komen was in deze tuin soms wel een uitdaging, aangezien je eerst over een haag moest stappen. Daarom is een pad gecreëerd van Japans split om over te lopen, hierdoor zijn de ramen nu makkelijk bereikbaar.

Alle diagonale en strakke vormen zijn vervangen door ronde vormen, zelfs het pad naar de voordeur. Dit pad is aangelegd met gebakken klinkers.

De oude Liriope (leliegras) zijn gescheurd en opnieuw gebruikt in de tuin. Bij het aanplanten hebben we rekening gehouden met een rustige uitstraling. Daarom hebben we de Liriope gecombineerd met groenblijvende Ilex blokhagen en kleine pluim hortensia’s.

De border bij de voordeur krijgt juist kleur door de Gaura (prachtkaars), Geranium Rozanne en Stachys (Andoorn).

Deze nieuwe voortuin in Panningen heeft een speelse uitstraling maar is erg makkelijk in onderhoud.

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Robin van Duren

Robin van Duren

Binnen Van Duren Groenservice ben ik leidinggevende en werk ik mee in zowel de aanleg als het onderhoud. Naast het plannen van de projecten, bestellen van de materialen begeleid ik ook leerlingen die het hoveniersvak willen leren. Ook niet onbelangrijk is dat ik samen met mijn collega Johan de verkoop van tuinen organiseer. Johan verzorgd de creatieve kant en ik de cijfermatige kant. Daarnaast houdt ik mij uiteraard ook bezig met de dagelijkse gang van zaken binnen de organisatie waaronder marketing, personeelswelzijn, strategie en ontwikkeling en administratie.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

voortuin en oprit renovatie Baarlo
Projecten

Voortuin en oprit renovatie in Baarlo

In Baarlo hebben we voor een klant een nieuwe oprit aangelegd met een strakke 20×30 betontegel. De hardstenen brievenbus hebben we hergebruikt in de voortuin.

Tuin renovatie Neer
Projecten

Tuin renovatie Neer

In een achtertuin in Neer hebben we het gazon vervangen en de plantenborder onder handen genomen. Tevens is het het stoepje voor de containers verruimt

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar