Inhoudsopgave

Tuintrends 2022
Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Inhoudsopgave

Tuintrends 2022

Tuintrends 2022 – inhoud

2022 biedt een verse nieuwe start voor jouw tuin. Ook dit jaar zijn er weer diverse verschillende tuintrends die we terugzien. Zo zijn we de afgelopen twee jaar heel erg bewust geworden van onze thuisomgeving waardoor we ook veel meer waarde zijn gaan hechten aan onze buitenruimte. Ongeacht of dit een balkon, dakterras of een tuin is. Het doel is dat je heerlijk kunt ontspannen in jouw buitenruimte.

Een milieubewuste tuin

We willen ontspannen in onze tuin maar we hechten er ook steeds meer waarde aan om rekening te houden met het milieu. Daarom werken we steeds milieubewuster. Regelmatig zien we het hergebruik van oude materialen terug. Met een oude klinker kun je bijvoorbeeld een prachtige watermuur realiseren. Dankzij het hergebruik ontstaat er vaak een rustieke look die zowel bij een doorsnee woning past als bij een moderne woning. Daarnaast zien we ook dat er meer gedacht wordt aan de vogels en insecten. Een tuin met groen zorgt er namelijk voor dat deze voedsel kunnen vinden en zich verstoppen wanneer nodig. Met slechts een klein extra water ornament verrijk je niet alleen jouw tuingevoel maar help je ook veel insecten en vogels.

Duurzaam

Naast de milieubewuste tuin hechten we ook waarde aan duurzaamheid. Dit zie je niet alleen terug in de hergebruikte materialen maar vooral in de soort materialen. Want behalve steen wordt ook steeds vaker roestvrij aluminium gebruikt, ideaal want het gaat niet stuk en behoudt zijn kracht. Ook gerecycled plastic en hout is een duurzaam hergebruikt materiaal wat we vaker terugzien. Zelfs in het donker zien we deze trend terug, waar we voorheen elektrische lampen aanlegden kiezen steeds meer mensen voor solar verlichting. Zelfs in Nederland kan je hier goed gebruik van maken mits je gebruik maakt van de juiste solar verlichting.

Weer of geen weer, we blijven in de tuin

Deze trend zien we al enkele jaren steeds meer worden. We willen niet meer alleen van onze tuin genieten wanneer het weer of het seizoen dit toe laat. We willen het buitenseizoen het liefst verlengen en daar slagen we aardig in. Inmiddels hebben steeds meer tuinen een overkapping met daarnaast een buitenkachel of vuurkorf. Dankzij de overkapping zit je droog en uit de wind. Nu alleen nog een heerlijke lounge set erbij met een dekentje en een warm drankje en je kan de hele winter genieten van je tuin.

tuintrends 2022 - smart tuin robotmaaier

Smart tuin

Behalve een smart home willen we onze tuin ook steeds slimmer maken. Dit zie je dan ook steeds meer in de vorm van verlichting, buitenboxen, robotmaaiers en zelfs complete bewateringsystemen die meten wanneer je planten water nodig hebben en dit ook daadwerkelijk activeren.

Kleur

De trend qua kleur in de tuin is behoorlijk rustig. Bruingroene tinten gecombineerd met grijs tinten, beige en crème vormen de basis voor de accessoires en tuinmeubels in onze tuin. Qua planten houden we natuurlijk van het heerlijke groen, maar we zien ook steeds meer kleurrijke borders wat je tuin meteen een stuk meer leven inblaast.

Vakantiegevoel in eigen tuin

Wat we stiekem allemaal willlen bereiken is een soort vakantiegevoel in eigen tuin. Dankzij de Bohemian stijl accessoires met fel gekleurde kleedjes en kussentjes met vrolijke patronen gecombineerd met het basis kleurenpalet zorgt ervoor dat je je daadwerkelijk op vakantie waant in eigen tuin.

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Picture of Van Duren Groenservice

Van Duren Groenservice

Wij van Van Duren Groenservice zijn er om jou te helpen bij de aanleg, renovatie, ontwerp of het onderhoud van jouw tuin.

Een tuin geeft je het gevoel van ontspanning. Of je nu werkt in de tuin of er zit met een hapje, drankje en boekje of met goed gezelschap. Jouw tuin moet je het gevoel geven dat je even lekker weg kan van de dagelijkse sleur. Dat is waar wij onze klanten dagelijks mee helpen.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar