Tijd voor tuin onderhoud!

tuinonderhoud

YES! De winterjas is de komende tijd overbodig en de vogels beginnen alweer luidruchtig te fluiten. De eerste echte zonnestralen laten zich nu zien en zijn niet alleen voor onszelf heel sterk maar ook voor je tuin. Dit is het moment dat de handen uit de mouwen gestoken moeten worden

Tijd voor actie!

“Hoe vroeger in het seizoen je aan het grote werk begint, hoe makkelijker het is; het is nu nog verder rustig in de tuin.  Dus weet dat als jij de voorjaarsbeurt van je tuin nog niet hebt gedaan of laten doen, dat het hoogtijd wordt om deze taken zo snel mogelijk op te pakken. Alle dode stengels van vaste planten en siergrassen mogen nu weg. Ik werk hiervoor het liefst met mijn automatische haagschaar. Begin bovenaan en scheer de droge stengels horizontaal, in laagjes van 5 tot 10 centimeter, tot helemaal beneden af. Heb je een terras? Zo ja, zorg ervoor dat je deze volledig schoonmaakt. Het makkelijkste is met een hogedrukreiniger alle voegen en tegels/stenen schoonmaken zodat wildgroei zoveel mogelijk beperkt wordt.

Mulchen

Heb je alle droge stengels van je planten afgeschoren? TIP: laat deze dan gewoon liggen! Op deze manier krijg je veel minder onkruid. Dit noemen we Mulchen. Vind je dit niet zo prettig voor het oog dan kun je altijd alternatieven gebruiken als schors of houtsnippers.

Snoeien

Rozenstruiken en Lavendel hebben we bijna allemaal in de tuin. Zorg ervoor dat je deze goed gesnoeid hebt. Zorg ervoor dat je het rozenafval wel weggooit i.v.m. de doorns die eruit steken.

Bodemtest doen

Een bodemtest is misschien een ver van je bed show. Maar door het testen van je bodem krijg jij een duidelijk wat de status is van je grond en weet jij of je grond mest of extra kalk nodig heeft. Dit scheelt je een hoop tijd. Wil jij de status van je grond weten? Klik dan op contact en wij bekijken samen met u of uw bodem extra voedingsstoffen nodig heeft.

Gazon aanpakken

April is dé maand om het gazon aan te pakken. Verwijderd de molshopen en pak de kale plekken in het gras aan met herstelzaad. Doe je dit niet dan zijn deze plekken erg gevoelig voor onkruid dat verpest uiteindelijk je hele gazon, erg zonde dus! Laat je grasmaaier alvast een rondje maken op de hoogste stand!

Opgelet, slakken!

Nu de eerste plantenscheuten al aanwezig zijn beginnen ook de slakken te komen. Deze beestjes vreten je planten kaal en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Heb je hier last van? Strooi dan direct met slakkenkorrels zodat deze aanwezige slakken zich niet meer kunnen vermenigvuldigen. Zo red jij je plant en je mooie tuin.

Controleer op onkruid

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar verwijder al het onkruid in je tuin. Deze wildgroei is dusdanig hardnekkig dat je het voor je tuin zo beperkt mogelijk wil houden. Hoe eerder je begint des te minder krijg je ervoor terug en des te meer tijd jij kunt genieten van je mooie tuin. Heb je hier hulp bij nodig? Klik dan hier en wij schieten u direct te hulp.

Het voorjaar gaat nu beginnen en de voorbereidingen in je tuin kunnen niet meer wachten. Heb jij hier momenteel geen tijd voor? Of kom je handjes tekort? Ondanks de coronacrisis kunnen we (met alle voorzorgsmaatregelen van dien) uw tuin te hulp schieten en deze volledig opknappen.

Via onderstaande link kun jij jezelf aanmelden en voorzien wij jou graag van meer informatie.

Ja, ik heb hulp nodig bij het onderhouden van mijn tuin!

tuinonderhoud

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates, tips en aanbiedingen voor jouw tuin!

Door middel van je e-mailadres in te vullen en te versturen ga je akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrieven en onze privacy policy. Indien je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangt kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Ook interessant voor jou

Actueel

Hoe tuinen in 15 jaar veranderd zijn

In de afgelopen 15 jaar heeft Van Duren Groenservice al heel wat tuinen mogen ontwerpen, renoveren en aanleggen. In die 15 jaar hebben we wel

Voortuin renovatie
Projecten

Voortuin renovatie

Een voortuin renoveren kun je op veel verschillende manieren. In dit geval zou de vorm zo goed als hetzelfde blijven maar de invulling en bestrating

Wil jij ook met je tuin aan de slag?

Ontdek onze diensten en tuinpakketten!