Inhoudsopgave

Periodiek tuinonderhoud met abonnement - snoeien - borders onderhouden - bemesten van tuin
Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Inhoudsopgave

Periodiek tuinonderhoud of abonnement?

Wanneer je een tuin hebt is het een feit dat deze ook onderhouden moet worden. Periodiek tuinonderhoud is dan ook een feit. Maar wat moet er allemaal gebeuren? Wanneer moet het gebeuren? En waar moet je beginnen? Dit zijn slechts enkele vragen die je je kunt stellen wanneer je aan de slag gaat met het onderhoud van je tuin.

Daarnaast heb je ook te maken met bomen, heesters en hagen die niet allemaal tegelijk gesnoeid mogen worden. Waar de ene plant in het voorjaar gesnoeid kan worden moet de ander pas in het najaar gesnoeid worden. In onze maandelijkse tuintips besteden we hier al kort aandacht aan zodat jij zelf ook aan de slag kan.

Liever niet zelf je tuin onderhouden? Gelukkig kun je altijd bij je hovenier terecht voor periodiek tuinonderhoud, of wellicht kun je wel een abonnement voor het tuinonderhoud afsluiten. Zo kun jij altijd genieten van je tuin zonder zorgen.

Periodiek tuinonderhoud

Wanneer je denkt aan periodiek tuinonderhoud moet je onder andere rekening houden met taken zoals:

 • Het snoeien van heesters
 • Hagen in model snoeien
 • Het snoeien van kleine en grote bomen
 • Gazon maaien
 • Graskanten van het gazon bijwerken
 • Straatwerk vrijmaken van onkruid
 • Vaste planten verzorgen
 • Tuin bemesten met de juiste bemesting in de juiste tijd
 • Gazon bemesten met de juiste bemesting in de juiste tijd
 • Het opruimen en afvoeren van snoeiafval

Dit zijn slechts enkele voorbeelden die jaarlijks terugkomen wanneer we het hebben over tuinonderhoud. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat dit soms behoorlijke tijdrovende klussen kunnen zijn. Heb jij dus voldoende kennis, tijd en het juiste gereedschap? Dan kun je het tuinonderhoud goed zelf doen.

Heb je dit niet dan raden we aan om te kijken wat je zou willen uitbesteden. Een hovenier kan je namelijk ondersteunen bij het tuinonderhoud waardoor jij minder tijd hoeft te investeren in het onderhoud ervan.

Periodiek tuinonderhoud met abonnement - gras maaien - verticuteren - kantjes bijwerken en bemesten

Kennis maken of een compleet tuinonderhoudspakket?

Ben jij op zoek naar een hovenier die voor jou het tuinonderhoud kan verzorgen? Neem dan contact op met je lokale hovenier om te kijken wat ze voor jou kunnen betekenen.

Woon je in Panningen, Venlo, Maasbree, Roggel, Kessel of omstreken? Neem dan eens contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het onderhoud van jouw tuin.

Liever eens een keertje kijken of het wel bevalt? Dan is ons basis tuinonderhoudspakket zeker wat voor jou. Met dit pakket besteed je niet meteen alles uit maar kunnen wij je 3 uur lang ondersteunen in diverse werkzaamheden waar jij tegen aanloopt of geen tijd voor hebt. Wij ruimen het groenafval op en voeren dit ook meteen voor jou af. Zo kun jij meteen van je tuin genieten zodra wij de deur uit zijn.

Wil je het meteen goed aanpakken? In dat geval hebben wij ook nog het complete tuinonderhoudspakket. Hiermee krijgt jouw tuin een degelijke onderhoudsbeurt van 8 uur waarbij we alle benodigde taken uitvoeren. We snoeien de tuin, ruimen het snoeiafval op en bemesten ook meteen je tuin en gazon met organisch materiaal zodat zowel je tuin als gazon zich weer optimaal kan ontwikkelen.

Tuinonderhoud samen met de hovenier

Hoewel we niet voor andere hoveniers kunnen spreken, is het vaak mogelijk om het tuinonderhoud ook samen met je hovenier uit te voeren. Zo kun jij de klussen uitvoeren waarbij je je comfortabel voelt. Lastiger onderhoud zoals het snoeien van een hoge haag of boom kun je dan door de hovenier laten uitvoeren.

Abonnement tuinonderhoud bij Van Duren Groenservice

Behalve periodiek tuinonderhoud kun je ook kiezen voor tuinbeheer (een abonnement voor tuinonderhoud). Hier gaan we een stapje verder dan bij standaard tuinonderhoud. Bij tuinbeheer hebben we je tuin namelijk in beheer. Hierbij kan je kiezen dat we je complete tuin onderhouden, of dat wij bepaalde werkzaamheden uitvoeren.

Zo kunnen we bijvoorbeeld afspreken dat je zelf schoffelt en het gras maait terwijl wij de bemesting verzorgen, de bladeren opruimen en al het snoeiwerk verzorgen.

Aan de hand van jouw voorkeuren worden er afspraken gemaakt voor de soort werkzaamheden die we moeten verrichten en over de kosten. Doordat je een abonnement voor het tuinonderhoud afsluit hoef je nooit te wachten totdat we tijd hebben. Zeker in drukkere periodes kunnen de wachttijden snel oplopen.

De voordelen van een abonnement

Een abonnement voor je tuin te laten onderhouden heeft een aantal interessante en fijne voordelen:

 • Jij kan altijd van een onderhouden tuin genieten
 • Geen wachttijden wanneer het tijd is voor de voorjaars- of najaarsbeurt
 • Geen duur materiaal nodig
 • Geen groenafval dat je moet afvoeren
 • Dankzij de hovenier heb je altijd de juiste soort bemesting voor een mooie ontwikkelde tuin
 • Je houd meer tijd over
 • Geen fysieke zware inspanningen om je tuin op orde te krijgen

Periodiek tuinonderhoud met abonnement - snoeiwerkzaamheden - voorjaarsbeurt en najaarsbeurt

Basis abonnement tuinonderhoud

Met het basis abonnement tuinonderhoud verzorgen wij één voorjaarsbeurt en één najaarsbeurt voor je. Hierbij kun je denken aan werkzaamheden zoals snoeien, bemesten, bijwerken van de graskanten, verticuteren, bladruimen, verzorgen van de borders en afvoeren van het afval.

Compleet abonnement tuinonderhoud

Met een compleet abonnement tuinonderhoud verzorgen wij het complete onderhoud van je tuin. Dit betekend dat we behalve de voorjaars- en najaarsbeurt ook zorgen voor al het snoeiwerk, het gazon (verticuteren, bemesten, graskanten bijwerken en in het seizoen wekelijks maaien), bladruimen, schoffelen van de borders en afvoeren van het afval.

Tuinonderhoud op maat

Uiteraard ligt de keuze bij jou als klant wat je zelf wilt uitbesteden en welke werkzaamheden je zelf wilt blijven doen. Daarom maken wij veelal een abonnement op maat zodat het zeker aansluit bij jouw wensen. Voor meer informatie of wat de kosten bedragen kun je contact met ons opnemen.

Kosten abonnement tuinonderhoud

De kosten voor een abonnement zijn zeer variabel. Een hovenier kost gemiddeld tussen de € 35,- en € 55,- per uur. Afhankelijk van de werkzaamheden en het benodigde materiaal worden de aantal uren en materiaalkosten berekend. Om een boom te laten kappen betaal je vaak tussen de € 400,- en € 800,- (dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de boom en deze prijzen kunnen dus afwijken) waarbij uiteraard de materiaalkosten een stuk hoger liggen, zeker als er ook een hoogwerker nodig is.

De kosten voor een gazon te onderhouden (maaien, verticuteren, bemesten en de kantjes bijhouden), borders bij te werken of een terras onkruid vrij te maken liggen natuurlijk lager. Het is daarom heel erg afhankelijk van wat je nodig hebt. Ons advies is dan ook om altijd contact op te nemen met je hovenier en om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Picture of Van Duren Groenservice

Van Duren Groenservice

Wij van Van Duren Groenservice zijn er om jou te helpen bij de aanleg, renovatie, ontwerp of het onderhoud van jouw tuin.

Een tuin geeft je het gevoel van ontspanning. Of je nu werkt in de tuin of er zit met een hapje, drankje en boekje of met goed gezelschap. Jouw tuin moet je het gevoel geven dat je even lekker weg kan van de dagelijkse sleur. Dat is waar wij onze klanten dagelijks mee helpen.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar