Inhoudsopgave

tuinontwerp
Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Inhoudsopgave

Op zoek naar een tuinontwerper?

Om je eigen tuin opnieuw te ontwerpen zijn er veel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Het is jammer als je achteraf een aantal zaken over het hoofd hebt gezien waarmee je je tuin te min doet. Via onze blogpagina vind jij verschillende blogs die jouw helpen met het ontwerpen van je droomtuin. Klik hier om verschillende factoren al eens goed in kaart te brengen of waar jij een tuinontwerper bij kan gebruiken.

Waarom kan een tuinontwerper je hier goed bij helpen?

Onze tuinontwerper bekijkt de tuin vanuit andere perspectieven. Niet alleen op het gebied van aanleg van de tuin maar ook bij het combineren van verschillende boom- en plantsoorten.
Daarnaast voorzien wij als hoveniers jou ook nog van veel tips die je het in de toekomst een stuk makkelijker kunnen maken. Van Duren Groenservice heeft zijn eigen toetsingscriteria die moeten voldoen bij een goed tuinontwerp:

 1. De tuin moet functioneren

  Waar dient jouw tuin voor? Bijvoorbeeld: Ik wil vanuit mijn woonkamer goed zicht op de tuin. Plaats dan geen tuinset voor het raam! Maar creëer elders een terras. Dit klinkt logisch. Maar een tuinontwerper moet vanuit veel verschillende perspectieven de tuin van tevoren bekijken om dergelijke fouten uit te sluiten.

 1. De tuin moet volledig voldoen aan de wensen van de klant.

  Dit wordt bij van Duren Groenservice getackeld door het maken van een 3D ontwerp waarbij jij als klant al inzicht krijgt een je nieuwe tuin voordat er een schop de grond in is gegaan. Hoe gaaf is dat? Klik hier voor meer informatie over een 3D ontwerp.

 2. Onderhoudskosten/intensiteit.

  Het (her)inrichten van een nieuwe tuin is een éénmalige investering. Maar je wilt natuurlijk dat de onderhoudskosten ook zo laag mogelijk zijn. Ook de intensiteit van het onderhoudt is een belangrijke factor. Mensen met groene vingers die vinden het leuk om wat onderhoudt te doen aan de tuin terwijl dat sommigen mensen liever een onderhoudsvriendelijke tuin willen. Dit is een belangrijke factor die de tuinontwerper moet meenemen in het ontwerpproces.
 3. Duurzaam

  Een tuin wordt niet ontworpen voor 3-5 jaar. Planten moeten groeien en zich ontwikkelen waardoor de tuin de vorm krijgt zoals deze ooit is ontworpen.  Daarnaast vinden wij als hovenier en tuinontwerper het ook hartstikke leuk om te zien dat tuinen er nog prachtig bijstaan die we zelf 10+ jaar geleden hebben ontwikkeld.

 4. Een goed tuinontwerp is ook de juiste materialen kiezen die het ontwerp en de wensen van de klant ondersteunen.

  Dit geldt voor zowel de bouwmaterialen als voor de beplanting. Dit vergt voor ons als tuinontwerper veel materiaalkennis.

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Picture of Van Duren Groenservice

Van Duren Groenservice

Wij van Van Duren Groenservice zijn er om jou te helpen bij de aanleg, renovatie, ontwerp of het onderhoud van jouw tuin.

Een tuin geeft je het gevoel van ontspanning. Of je nu werkt in de tuin of er zit met een hapje, drankje en boekje of met goed gezelschap. Jouw tuin moet je het gevoel geven dat je even lekker weg kan van de dagelijkse sleur. Dat is waar wij onze klanten dagelijks mee helpen.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

Tuinontwerp Roggel door Van Duren Groenservice
Tuinontwerp

Tuinontwerp Roggel

Bij het renoveren van een bestaande tuin komt er altijd een lijst van wensen en uitdagingen bij kijken. Zo ook bij het tuinontwerp dat we

Onkruid bestrijden - De ultieme gids (2024)
Tuintips

Onkruid bestrijden: De ultieme gids (2024)

Het bestrijden van onkruid is een taak die elke tuinliefhebber wel kent. Het kan een tijdrovende bezigheid zijn, maar met de juiste kennis en gereedschappen kun

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar