Opzoek naar een tuinontwerper?

tuinontwerp

Om je eigen tuin opnieuw te ontwerpen zijn er veel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Het is jammer als je achteraf een aantal zaken over het hoofd hebt gezien waarmee je je tuin te min doet. Via onze blogpagina vind jij verschillende blogs die jouw helpen met het ontwerpen van je droomtuin. Klik hier om verschillende factoren al eens goed in kaart te brengen of waar jij een tuinontwerper bij kan gebruiken.

Waarom kan een tuinontwerper je hier goed bij helpen?

Tuinontwerper bekijkt de tuin andere perspectieven. Niet alleen op het gebied van aanleg van de tuin maar ook bij het combineren van verschillende boom- en plantsoorten.
Daarnaast voorzien wij als hoveniers jou ook nog van veel tips die je het in de toekomst een stuk makkelijker kunnen maken. Van Duren Groenservice heeft zijn eigen toetsingscriteria die moeten voldoen bij een goed tuinontwerp:

 1. De tuin moet functioneren

  Waar dient jouw tuin voor? Bijvoorbeeld: Ik wil vanuit mijn woonkamer goed zicht op de tuin. Plaats dan geen tuinset voor het raam! Maar creëer elders een terras. Dit klinkt logisch. Maar een tuinontwerper moet vanuit veel verschillende perspectieven de tuin van tevoren bekijken om dergelijke fouten uit te sluiten.

 1. De tuin moet volledig voldoen aan de wensen van de klant.

  Dit wordt bij van Duren Groenservice getackeld door het maken van een 3D ontwerp waarbij jij als klant al inzicht krijgt een je nieuwe tuin voordat er een schop de grond in is gegaan. Hoe gaaf is dat? Klik hier voor meer informatie over een 3D ontwerp.

 2. Onderhoudskosten/intensiteit.
  Het (her)inrichten van een nieuwe tuin is een éénmalige investering. Maar je wilt natuurlijk dat de onderhoudskosten ook zo laag mogelijk zijn. Ook de intensiteit van het onderhoudt is een belangrijke factor. Mensen met groene vingers die vinden het leuk om wat onderhoudt te doen aan de tuin terwijl dat sommigen mensen liever een onderhoudsvriendelijke tuin willen. Dit is een belangrijke factor die de tuinontwerper moet meenemen in het ontwerpproces.
 3. Duurzaam

  Een tuin wordt niet ontworpen voor 3-5 jaar. Planten moeten groeien en zich ontwikkelen waardoor de tuin de vorm krijgt zoals deze ooit is ontworpen.  Daarnaast vinden wij als hovenier en tuinontwerper het ook hartstikke leuk om te zien dat tuinen er nog prachtig bijstaan die we zelf 10+ jaar geleden hebben ontwikkeld.

 4. Een goed tuinontwerp is ook de juiste materialen kiezen die het ontwerp en de wensen van de klant ondersteunen.

  Dit geldt voor zowel de bouwmaterialen als voor de beplanting. Dit vergt voor ons als tuinontwerper veel materiaalkennis.

Wil jij je tuin opnieuw vormgeven? Door via onderstaande button je gegevens achter te laten horen wij graag wat jouw tuinwensen zijn en hoe wij hierbij kunnen ondersteunen.

Ja! Ik kan wel hulp gebruiken!

Meer Tuintips

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Gratis E-book vol tuin tips!

We hebben al onze maandelijkse tuin tips gebundeld tot één e-book! Met dit handige naslagwerk kan ook jij het hele jaar genieten van je tuin!

Door middel van je e-mailadres in te vullen en te versturen ga je akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrieven en onze privacy verklaring. Indien je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangt kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Ook interessant voor jou

Adventure Golf de Leistert Roggel
Projecten

Adventure Golf de Leistert

Vorig jaar hebben we in opdracht van SupaGolf de aanplant van de nieuwe Adventure golfbaan op Recreatiepark de Leistert in Roggel mogen verzorgen en nu,

Buitenkamer - tuin overkapping waar begin je?
Actueel

Overkapping tuin, waar begin je?

Heb jij ook de wens om een overkapping in je tuin te plaatsen? Je bent niet de enige. Want wie wil er nou niet een

Wil jij ook met je tuin aan de slag?

Ontdek onze diensten en tuinpakketten!

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

E-book tuintips