Inhoudsopgave

Vakantie in eigen tuin
Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Inhoudsopgave

Op vakantie in eigen tuin

Wanneer we op vakantie gaan komt de natuur hier vaak in terug. Zo gaan we op vakantie graag de omgeving verkennen, de natuur in, genieten van het uitzicht en maken we heerlijke wandeltochten. Maar als we naar onze achtertuin kijken is groen niet zo vanzelfsprekend. In Nederland is de gemiddelde tuin namelijk voor 60% betegeld. De verstening was dan ook een hardnekkige trend, maar gelukkig willen steeds meer mensen minder bestrating en meer groen in de tuin. Zeker als je tijdens je vakantie thuis bent is een groene tuin heerlijk. Want wie wil nou niet het vakantiegevoel hebben terwijl je thuis bent?

Hoe creëer je een vakantiesfeer in eigen tuin?

Start met de grote schoonmaak

Om in je vakantie heerlijk te genieten van je tuin is het belangrijk om een groot deel van tevoren op orde te hebben. Zorg er dus voor dat je terras, tuinmeubilair, plantenbakken en potten schoon zijn voor gebruik. Maak je tuin onkruidvrij, snoei wat nog gesnoeid moet worden en zorg ervoor dat je tuin op de juiste manier bemest wordt. Herstel het gazon en start met wekelijks maaien zodat je straks kunt genieten van een gezond en strak gazon. Heb je een vijver? Vergeet dan ook zeker niet om de beplanting te controleren, snoeien en bemesten. Zo kun je straks onbezorgd genieten van je vakantie in eigen tuin! 

Heb je er zelf geen tijd voor? Is het werk je te zwaar? Of heb je er niet het juiste materiaal voor? Bestel dan een van onze tuinpakketten. Binnen no time zorgen wij ervoor dat je tuin weer fris en fruitig is zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten.

Kleed je tuin en terras aan met veel groen

Een terras wat alleen uit tegels bestaat is natuurlijk erg strak maar voor de vakantiesfeer voegt het weinig toe. Fleur je terras op met plantenbakken en potten vol met bloeiende planten. Verrijk je borders met meer groen en kleur en ervaar hoe jouw tuin een waar vakantieparadijs wordt. 

Tip: kies voor langbloeiers zodat je niet alleen tijdens je vakantie ervan kan genieten maar ook ervoor en erna!  

Heerlijk loungen

Als je er de plaats voor hebt is een loungeset een echte vakantie must have! Wat is er nou beter dan om tegen de avond heerlijk met een glaasje wijn, een goed boek of gesprekspartner buiten te genieten in een loungeset?

De juiste verlichting

Om in de zomeravonden optimaal te kunnen genieten van je tuin is sfeerverlichting van groot belang. Het maakt de vakantiestemming helemaal af. Geen zorgen, je hoeft niet aan de slag met elektriciteit aan te leggen. Er is namelijk solar verlichting verkrijgbaar in alle soorten, vormen en maten. Hiermee creëer je binnen no-time een sfeervol vakantiegevoel in eigen tuin.

Is jouw tuin niet geschikt?

Is jouw tuin te gedateerd, voldoet deze niet aan jouw wensen en zie je geen mogelijkheid om met bovenstaande tips er een vakantie tuin van te maken? Dan kun je ervoor kiezen om je tuin te renoveren. Wij kunnen je tuin van ontwerp tot realisatie volledig uitvoeren of je juist adviseren. Meer informatie? Neem contact met ons op. Vul het contactformulier in, bel 077 – 720 1995 of mail naar info@vandurengroenservice.nl

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Picture of Van Duren Groenservice

Van Duren Groenservice

Wij van Van Duren Groenservice zijn er om jou te helpen bij de aanleg, renovatie, ontwerp of het onderhoud van jouw tuin.

Een tuin geeft je het gevoel van ontspanning. Of je nu werkt in de tuin of er zit met een hapje, drankje en boekje of met goed gezelschap. Jouw tuin moet je het gevoel geven dat je even lekker weg kan van de dagelijkse sleur. Dat is waar wij onze klanten dagelijks mee helpen.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

Tuinontwerp Roggel door Van Duren Groenservice
Tuinontwerp

Tuinontwerp Roggel

Bij het renoveren van een bestaande tuin komt er altijd een lijst van wensen en uitdagingen bij kijken. Zo ook bij het tuinontwerp dat we

Onkruid bestrijden - De ultieme gids (2024)
Tuintips

Onkruid bestrijden: De ultieme gids (2024)

Het bestrijden van onkruid is een taak die elke tuinliefhebber wel kent. Het kan een tijdrovende bezigheid zijn, maar met de juiste kennis en gereedschappen kun

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar