Op vakantie in eigen tuin

Vakantie in eigen tuin

Wanneer we op vakantie gaan komt de natuur hier vaak in terug. Zo gaan we op vakantie graag de omgeving verkennen, de natuur in, genieten van het uitzicht en maken we heerlijke wandeltochten. Maar als we naar onze achtertuin kijken is groen niet zo vanzelfsprekend. In Nederland is de gemiddelde tuin namelijk voor 60% betegeld. De verstening was dan ook een hardnekkige trend, maar gelukkig willen steeds meer mensen minder bestrating en meer groen in de tuin. Zeker als je tijdens je vakantie thuis bent is een groene tuin heerlijk. Want wie wil nou niet het vakantiegevoel hebben terwijl je thuis bent?

Hoe creëer je een vakantiesfeer in eigen tuin?

Start met de grote schoonmaak

Om in je vakantie heerlijk te genieten van je tuin is het belangrijk om een groot deel van tevoren op orde te hebben. Zorg er dus voor dat je terras, tuinmeubilair, plantenbakken en potten schoon zijn voor gebruik. Maak je tuin onkruidvrij, snoei wat nog gesnoeid moet worden en zorg ervoor dat je tuin op de juiste manier bemest wordt. Herstel het gazon en start met wekelijks maaien zodat je straks kunt genieten van een gezond en strak gazon. Heb je een vijver? Vergeet dan ook zeker niet om de beplanting te controleren, snoeien en bemesten. Zo kun je straks onbezorgd genieten van je vakantie in eigen tuin! 

Heb je er zelf geen tijd voor? Is het werk je te zwaar? Of heb je er niet het juiste materiaal voor? Bestel dan een van onze tuinpakketten. Binnen no time zorgen wij ervoor dat je tuin weer fris en fruitig is zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten.

Kleed je tuin en terras aan met veel groen

Een terras wat alleen uit tegels bestaat is natuurlijk erg strak maar voor de vakantiesfeer voegt het weinig toe. Fleur je terras op met plantenbakken en potten vol met bloeiende planten. Verrijk je borders met meer groen en kleur en ervaar hoe jouw tuin een waar vakantieparadijs wordt. 

Tip: kies voor langbloeiers zodat je niet alleen tijdens je vakantie ervan kan genieten maar ook ervoor en erna!  

Heerlijk loungen

Als je er de plaats voor hebt is een loungeset een echte vakantie must have! Wat is er nou beter dan om tegen de avond heerlijk met een glaasje wijn, een goed boek of gesprekspartner buiten te genieten in een loungeset?

De juiste verlichting

Om in de zomeravonden optimaal te kunnen genieten van je tuin is sfeerverlichting van groot belang. Het maakt de vakantiestemming helemaal af. Geen zorgen, je hoeft niet aan de slag met elektriciteit aan te leggen. Er is namelijk solar verlichting verkrijgbaar in alle soorten, vormen en maten. Hiermee creëer je binnen no-time een sfeervol vakantiegevoel in eigen tuin.

Is jouw tuin niet geschikt?

Is jouw tuin te gedateerd, voldoet deze niet aan jouw wensen en zie je geen mogelijkheid om met bovenstaande tips er een vakantie tuin van te maken? Dan kun je ervoor kiezen om je tuin te renoveren. Wij kunnen je tuin van ontwerp tot realisatie volledig uitvoeren of je juist adviseren. Meer informatie? Neem contact met ons op. Vul het contactformulier in, bel 077 – 720 1995 of mail naar info@vandurengroenservice.nl

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Gratis E-book vol tuin tips!

We hebben al onze maandelijkse tuin tips gebundeld tot één e-book! Met dit handige naslagwerk kan ook jij het hele jaar genieten van je tuin!

Door middel van je e-mailadres in te vullen en te versturen ga je akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrieven en onze privacy verklaring. Indien je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangt kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Ook interessant voor jou

3D Tuinontwerp laten maken
Actueel

3D tuinontwerp laten maken

Een 3D tuinontwerp kan jouw ideeën en wensen visueel maken. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van hoe je tuin er uit komt te zien.

plantsoenen aanplanten gemeente Peel en Maas
Projecten

Plantsoenen Gemeente Peel en Maas

In opdracht van Gemeente Peel en Maas hebben wij de 2 plantsoenen bij het terras van Gemeenschapshuis `t Erf aangeplant. Het sortiment vaste planten en

Wil jij ook met je tuin aan de slag?

Ontdek onze diensten en tuinpakketten!

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

E-book tuintips