Inhoudsopgave

Voortuin renovatie Panningen door Van Duren Groenservice
Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Inhoudsopgave

Voortuin renovatie Panningen: een speelse en onderhoudsvriendelijke metamorfose

Wat kan ik met mijn voortuin doen? Deze vraag stellen veel mensen zich wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe look voor hun voortuin. In Panningen hebben we onlangs een project afgerond waarbij we een voortuin hebben getransformeerd tot een onderhoudsvriendelijke en speelse tuin.

De uitdaging: een unieke voortuin creëren

De opdrachtgever wilde graag een voortuin die onderhoudsvriendelijk was, maar niet alles met grind bedekt. Ook wilde hij geen doorsnee tuin, maar juist iets met een speels karakter. Met deze wensen in gedachten zijn we aan de slag gegaan om een uniek ontwerp te maken.

De oplossing: een diagonale opzet met subtiele hoogteverschillen

Ons idee was om de tuin diagonaal op te zetten en subtiele hoogteverschillen aan te brengen. Door de tuin op deze manier in te delen, creëerden we een interessante en dynamische ruimte. We hebben een klein grindvak toegevoegd voor een onderhoudsarme oplossing, maar hebben dit gecombineerd met bodembedekkers en staptegels voor een natuurlijke uitstraling.

Speelse elementen: Robinia palen en vaste planten

Om het geheel een speels karakter te geven, hebben we grillige Robinia palen gebruikt. Deze palen doorbreken het strakke en steriele uiterlijk van de tuin en voegen een natuurlijk element toe. Daarnaast hebben we diverse vaste planten toegepast om de tuin kleur en leven te geven gedurende de verschillende seizoenen.

Leren in de praktijk: onze leerlingen betrokken bij het project

Bij dit project hebben we onze leerlingen, die we begeleiden tot nieuwe vakmannen, zoveel mogelijk betrokken bij de uitvoering. We vinden het belangrijk dat ze niet alleen kruiwerkzaamheden verrichten, maar ook de technische aspecten van het vak leren. Door hen actief te betrekken bij het project, krijgen ze de kans om in de praktijk te leren en waardevolle ervaring op te doen.

Het resultaat: een unieke en onderhoudsvriendelijke voortuin

Het eindresultaat is een prachtige voortuin die voldoet aan de wensen van de opdrachtgever. De diagonale opzet en subtiele hoogteverschillen geven de tuin een unieke uitstraling, terwijl de combinatie van grind, bodembedekkers en staptegels zorgt voor een onderhoudsvriendelijke oplossing. De Robinia palen en vaste planten voegen een speels en natuurlijk element toe, waardoor de tuin allesbehalve doorsnee is.

Ben je ook op zoek naar een onderhoudsvriendelijke en speelse voortuin? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee en helpen je bij het realiseren van jouw droomtuin, terwijl we tegelijkertijd onze leerlingen de kans geven om waardevolle praktijkervaring op te doen.

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Picture of Van Duren Groenservice

Van Duren Groenservice

Wij van Van Duren Groenservice zijn er om jou te helpen bij de aanleg, renovatie, ontwerp of het onderhoud van jouw tuin.

Een tuin geeft je het gevoel van ontspanning. Of je nu werkt in de tuin of er zit met een hapje, drankje en boekje of met goed gezelschap. Jouw tuin moet je het gevoel geven dat je even lekker weg kan van de dagelijkse sleur. Dat is waar wij onze klanten dagelijks mee helpen.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

Achtertuin renovatie in Tienray - Van Duren Groenservice
Tuin renovatie/aanleg

Achtertuin renovatie Tienray

Een transformatie die elke achtertuin kan omtoveren tot een plek van rust, schoonheid en plezier voor iedereen, dat wil toch iedereen? In Tienray hebben we

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar