Hoe maak je een voortuin ontwerp

De voortuin is het visitekaartje van je huis. Je ontvangt mensen eerst met je tuin en laat mensen meegenieten van je voortuin. Mits, je deze uiteraard mooi hebt verzorgd. Het aangezicht geeft een voorproefje op wat men binnenin de woning ook kan verwachten. Zie het als een eerste ontmoeting, de eerste indruk is erg belangrijk voor het verdere verloop van een relatie. Op het moment dat jij je voortuin mooi verzorgd hebt met een mooi voortuin ontwerp dan verwachten mensen ook dat het binnenshuis er verzorgd uitziet.

Ben jij opzoek naar een nieuw voortuin ontwerp? Heb je wel ideeën maar kom je er niet helemaal uit? Lees dan onderstaande blog en klik op de button zodat wij je kunnen voorzien van advies.

Verschillende elementen in een voortuin ontwerp.

Wat jij wil, is je eigen droom voortuin door je eigen droom voortuin ontwerp. Maar waar begin je?
Een voortuin ontwerp is sterk afhankelijk van het type huis waar je in woont. Is het een rijtjeshuis, hoekhuis of een vrijstaande woning? Omdat ieder woonhuis zijn eigen kenmerken heeft is het belangrijk om dit eerst goed in kaart te brengen.
Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je rekening houdt met de aantal zonuren van je voortuin. Waar komt de meeste zon en waar de meeste schaduw? Dit is bepalend voor welke planten en struiken je de voortuin invulling kan geven. Ook de wind is een bepalende factor, staart er veel wind op je voortuin? Kies dan voor sterkere planten die goed tegen een stootje kunnen!

Op bovenstaande manier breng je alle functionele punten inzichtelijk. Daarnaast is het natuurlijk superbelangrijk dat je kiest wat jij zelf mooi vindt. Hou je van veel groen en kleur? Of wil je juist een onderhoudsvrije voortuin met bestrating? Ook een mix van deze twee is mogelijk.
Onderstaand sommen we een aantal elementen op waar wij vaak gebruik van maken bij het ontwerpen van voortuinen:

  • Een pad richting de voordeur
  • Beplanting
  • Sfeervolle en/ of functionele tuinverlichting
  • Watervalletje
  • Eventueel een oprit of fietsenstalling
  • Een fijne plek om te zitten

Wij hebben nu een aanbieding voor tuinontwerp, bekijk onderstaande pagina!

Ik wil graag een tuinontwerp


Interessant artikel? Deel het met anderen!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates, tips en aanbiedingen voor jouw tuin!

Door middel van je e-mailadres in te vullen en te versturen ga je akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrieven en onze privacy policy. Indien je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangt kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Ook interessant voor jou

Diagonale voortuin
Projecten

Een diagonale voortuin

Als tuinliefhebber wil je graag een gedateerde tuin vernieuwen. Zo ook onze klant, maar hij liep vast in de vorm van de tuin. Een aantal

Wil jij ook met je tuin aan de slag?

Ontdek onze diensten en tuinpakketten!