Inhoudsopgave

grasveld
Picture of Robin van Duren

Robin van Duren

Inhoudsopgave

Hoe bescherm ik mijn planten tegen de hitte

Heerlijk, die tropische temperaturen op komst. Maar je tuin is er minder blij mee. En als je je planten in leven wilt houden, zal je toch aan de bak moeten. In onderstaande blog vertel ik je graag meer over het beschermen van jouw planten tegen de komende hitte.

Planten hebben vaker en meer water nodig

Ja, het is een open deur intrappen, maar water is nu eenmaal het allerbelangrijkste dat er is. Niet alleen planten in een pot maar ook je gazon en je moestuin hebben meer water nodig. Geef je planten daarom twee keer per dag water: in de morgen voordat de zon op komt en in de avond als de zon weer onder gaat. Ook moet je je planten iets meer water geven. Waar je normaal 5 liter water geeft aan een plant maak je er nu 8 liter van.

Heb je net nieuwe aanplant in je tuin?

“Jonge planten lijden meer onder de hitte dan oude planten. Als je bijvoorbeeld nieuwe grasmatten hebt uitgerold, is twee keer per dag sproeien niet genoeg.

Let er op dat je een nieuw gazon blijft sproeien. Nieuwe aanplant is erg kwetsbaar dus ben hier voorzichtig mee. Controleer planten in pot een aantal keer per dag. Steek je vinger zo ver mogelijk in de aarde. Is deze kurkdroog? Zorg ervoor dat je je plant voorziet van nieuw water. Is de grond nog vochtig? Laat je plant dan met rust en zorg voor een goede schaduwplek.

Geef potplanten een afdakje

We smeren onszelf netjes in met zonnebrandcrème, maar ook je plant kan verbranden. En aangezien daar geen crèmepje voor uitgevonden is, kun je je geliefde plantjes het best onder een afdakje of parasol zetten. Dit klinkt in eerste instantie misschien raar maar het is toch erg zonde als je naar een paar dagen flinke zon je nieuwe planten kunt weggooien….

Vergeet niet te ontspannen

Het is belangrijk om je tuin te onderhouden, maar van het warme weer moet ook genoten worden. Sloof je dus niet té veel uit en maak vooral gebruik van die tuinstoel.

Contact

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Picture of Van Duren Groenservice

Van Duren Groenservice

Wij van Van Duren Groenservice zijn er om jou te helpen bij de aanleg, renovatie, ontwerp of het onderhoud van jouw tuin.

Een tuin geeft je het gevoel van ontspanning. Of je nu werkt in de tuin of er zit met een hapje, drankje en boekje of met goed gezelschap. Jouw tuin moet je het gevoel geven dat je even lekker weg kan van de dagelijkse sleur. Dat is waar wij onze klanten dagelijks mee helpen.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

Achtertuin renovatie in Tienray - Van Duren Groenservice
Tuin renovatie/aanleg

Achtertuin renovatie Tienray

Een transformatie die elke achtertuin kan omtoveren tot een plek van rust, schoonheid en plezier voor iedereen, dat wil toch iedereen? In Tienray hebben we

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar