Hoe bescherm ik mijn planten tegen de hitte?

Heerlijk, die tropische temperaturen op komst. Maar je tuin is er minder blij mee. En als je je planten in leven wilt houden, zal je toch aan de bak moeten. In onderstaande blog vertel ik je graag meer over het beschermen van jouw planten tegen de komende hitte.

Planten hebben vaker en meer water nodig
Ja, het is een open deur intrappen, maar water is nu eenmaal het allerbelangrijkste dat er is. Niet alleen planten in een pot maar ook je gazon en je moestuin hebben meer water nodig. Geef je planten daarom twee keer per dag water: in de morgen voordat de zon op komt en in de avond als de zon weer onder gaat. Ook moet je je planten iets meer water geven. Waar je normaal 5 liter water geeft aan een plant maak je er nu 8 liter van.

Heb je net nieuwe aanplant in je tuin?
“Jonge planten lijden meer onder de hitte dan oude planten. Als je bijvoorbeeld nieuwe grasmatten hebt uitgerold, is twee keer per dag sproeien niet genoeg.

Let er op dat je een nieuw gazon blijft sproeien. Nieuwe aanplant is erg kwetsbaar dus ben hier voorzichtig mee. Controleer planten in pot een aantal keer per dag. Steek je vinger zo ver mogelijk in de aarde. Is deze kurkdroog? Zorg ervoor dat je je plant voorziet van nieuw water. Is de grond nog vochtig? Laat je plant dan met rust en zorg voor een goede schaduwplek.

Geef potplanten een afdakje
We smeren onszelf netjes in met zonnebrandcrème, maar ook je plant kan verbranden. En aangezien daar geen crèmepje voor uitgevonden is, kun je je geliefde plantjes het best onder een afdakje of parasol zetten. Dit klinkt in eerste instantie misschien raar maar het is toch erg zonde als je naar een paar dagen flinke zon je nieuwe planten kunt weggooien….

Vergeet niet te ontspannen
Het is belangrijk om je tuin te onderhouden, maar van het warme weer moet ook genoten worden. Sloof je dus niet té veel uit en maak vooral gebruik van die tuinstoel.

Meer Tuintips

Dit vind je misschien ook wel interessant..

zomersnoei

Snoeiregels voor de zomersnoei

Snoeiregels voor de zomersnoei Door vaste planten te snoeien, geef je ze licht en ruimte. Het vroege voorjaar is daarvoor de aangewezen periode. Je kunt

8 tips voor het vormgegeven van je tuin

Lekker weg in eigen tuin

Lekker weg in eigen tuin Leuk dat je even de tijd neemt om onderstaande blog door te lezen. Juni staat alweer voor de deur. Tijd