Hoe bescherm ik mijn planten tegen de hitte

grasveld

Heerlijk, die tropische temperaturen op komst. Maar je tuin is er minder blij mee. En als je je planten in leven wilt houden, zal je toch aan de bak moeten. In onderstaande blog vertel ik je graag meer over het beschermen van jouw planten tegen de komende hitte.

Planten hebben vaker en meer water nodig

Ja, het is een open deur intrappen, maar water is nu eenmaal het allerbelangrijkste dat er is. Niet alleen planten in een pot maar ook je gazon en je moestuin hebben meer water nodig. Geef je planten daarom twee keer per dag water: in de morgen voordat de zon op komt en in de avond als de zon weer onder gaat. Ook moet je je planten iets meer water geven. Waar je normaal 5 liter water geeft aan een plant maak je er nu 8 liter van.

Heb je net nieuwe aanplant in je tuin?

“Jonge planten lijden meer onder de hitte dan oude planten. Als je bijvoorbeeld nieuwe grasmatten hebt uitgerold, is twee keer per dag sproeien niet genoeg.

Let er op dat je een nieuw gazon blijft sproeien. Nieuwe aanplant is erg kwetsbaar dus ben hier voorzichtig mee. Controleer planten in pot een aantal keer per dag. Steek je vinger zo ver mogelijk in de aarde. Is deze kurkdroog? Zorg ervoor dat je je plant voorziet van nieuw water. Is de grond nog vochtig? Laat je plant dan met rust en zorg voor een goede schaduwplek.

Geef potplanten een afdakje

We smeren onszelf netjes in met zonnebrandcrème, maar ook je plant kan verbranden. En aangezien daar geen crèmepje voor uitgevonden is, kun je je geliefde plantjes het best onder een afdakje of parasol zetten. Dit klinkt in eerste instantie misschien raar maar het is toch erg zonde als je naar een paar dagen flinke zon je nieuwe planten kunt weggooien….

Vergeet niet te ontspannen

Het is belangrijk om je tuin te onderhouden, maar van het warme weer moet ook genoten worden. Sloof je dus niet té veel uit en maak vooral gebruik van die tuinstoel.

Contact

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang updates, tips en aanbiedingen voor jouw tuin!

Door middel van je e-mailadres in te vullen en te versturen ga je akkoord met het ontvangen van onze nieuwsbrieven en onze privacy policy. Indien je liever geen nieuwsbrieven meer ontvangt kun je je altijd onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Ook interessant voor jou

Actueel

Hoe tuinen in 15 jaar veranderd zijn

In de afgelopen 15 jaar heeft Van Duren Groenservice al heel wat tuinen mogen ontwerpen, renoveren en aanleggen. In die 15 jaar hebben we wel

Voortuin renovatie
Projecten

Voortuin renovatie

Een voortuin renoveren kun je op veel verschillende manieren. In dit geval zou de vorm zo goed als hetzelfde blijven maar de invulling en bestrating

Wil jij ook met je tuin aan de slag?

Ontdek onze diensten en tuinpakketten!