Inhoudsopgave

tuin voorbereiden op droogte
Robin van Duren

Robin van Duren

Inhoudsopgave

Hoe bereid je jouw tuin voor op de komende droogte?

De tempraturen stijgen langzaam en we krijgen weer te maken met droogte in de tuin. Hoewel we nog aan het begin staan, is het wel goed om nu al te bedenken hoe je dadelijk je tuin van voldoende bewatering gaat voorzien. Een goed voorbeeld is om water op te vangen in een regenton en dit water te gebruiken wanneer je tuin teveel te maken heeft gehad met droog weer. Het gebruik van een regenton brengt het voordeel met zich mee dat de tempratuur van het water goed is voor de planten. Daarnaast bespaar je natuurlijk leidingwater dat altijd goed is.

De combinatie van wind en zon maakt het de planten in je tuin erg moeilijk. De status van je planten is direct af te lezen aan het blad dat gaat hangen, verkleuren (vaak geel) of zelfs uitvallen. Om te controleren of de grond daadwerkelijk te droog is steek je je hand 10 cm diep in de grond. Op deze manier kun je zien of alleen de toplaag droog is of misschien wel de volledige grond.

Is het tijd om je tuin te besproeien? Let dan op de volgende punten:

  • Besproei nooit midden op de dag. In de middag schijnt de zon het sterkst waardoor het water al verdampt voordat de planten dit hebben opgenomen.
  • Naast het verdampen van het water heeft het water ook een vergrootglas effect dat wil zeggen dat de planten verbrand kunnen worden.
  • Let er ook op dat er geen water op het blad blijft liggen. Wanneer er water op het blad blijft liggen is de kans op schimmels erg groot en deze wil je natuurlijk niet in je planten hebben.

Je weet hoe je de droogte van de grond moet controleren en op welke momenten je moet besproeien. Maar wil je toch meer informatie over efficiƫnte besproeiingsmogelijkheden of de juiste planten in je tuin die een droogte goed kunnen doorstaan?

Meld je dan nu aan voor het kennismakingspakket en klik op onderstaande link.

Wij schieten je te hulp!

Ja! Ik wil graag weten hoe ik mijn tuin kan voorbereiden op de komende droogte!

Interessant artikel? Deel het met anderen!

Van Duren Groenservice

Van Duren Groenservice

Wij van Van Duren Groenservice zijn er om jou te helpen bij de aanleg, renovatie, ontwerp of het onderhoud van jouw tuin.

Een tuin geeft je het gevoel van ontspanning. Of je nu werkt in de tuin of er zit met een hapje, drankje en boekje of met goed gezelschap. Jouw tuin moet je het gevoel geven dat je even lekker weg kan van de dagelijkse sleur. Dat is waar wij onze klanten dagelijks mee helpen.

Aan de slag met jouw tuin?

Van Duren Groenservice kan je helpen bij het ontwerp, renovatie, aanleg of onderhoud van jouw tuin!

Ook interessant voor jou

waterval renovatie Horst
Projecten

Waterval renovatie Horst

In Horst hebben we een waterval gerenoveerd bij een bestaande vijver. Tevens hebben we de border die om de waterval loopt opnieuw aangeplant. De waterval is opgemetseld met maaskeien en flagstones en bestaat uit maar liefst drie water stromen. De aanwezige Japanse Esdoorn prijkt trots boven de waterval uit en geeft in de zomer deels […]

Tuin lenteklaar maken
Tuinkalender

Tuin klaarmaken voor de lente

Nu het voorjaar voor de deur staat is het tijd om je tuin lenteklaar te maken. Maar waar begin je? In dit artikel vind je

Groendak
Projecten

Groendak

Groendaken zijn nog steeds een populaire trend. Je kan het dan ook op veel verschillende daken toepassen, ja zelfs op je bestaande tuinhuis. Het dak van het bestaande tuinhuis heeft een ware make-over gekregen. Dankzij het groendak wordt het regenwater gebufferd waarna het overtollige water de tuin in loopt. Behalve dat dit groen verkoeling geeft, […]

Heb je even?

We hebben een gratis E-book "Tuintips voor het hele jaar" voor je klaarliggen.

Wil jij deze ontvangen? Laat dan je gegevens achter en je ontvangt automatisch ons E-book.

Tuintips voor het onderhoud van jouw tuin het gehele jaar