Ik wil een gazon aanleggen

De tempraturen stijgen langzaam en we krijgen weer te maken met droogte in de tuin. Hoewel we nog aan het begin staan, is het wel goed om nu al te bedenken hoe je dadelijk je tuin van voldoende bewatering gaat voorzien. Een goed voorbeeld is om water op te vangen in een regenton en dit water te gebruiken wanneer je tuin teveel te maken heeft gehad met droog weer. Het gebruik van een regenton brengt het voordeel met zich mee dat de tempratuur van het water goed is voor de planten. Daarnaast bespaar je natuurlijk leidingwater dat altijd goed is.

De combinatie van wind en zon maakt het de planten in je tuin erg moeilijk. De status van je planten is direct af te lezen aan het blad dat gaat hangen, verkleuren (vaak geel) of zelfs uitvallen. Om te controleren of de grond daadwerkelijk te droog is steek je je hand 10 cm diep in de grond. Op deze manier kun je zien of alleen de toplaag droog is of misschien wel de volledige grond.

Is het tijd om je tuin te besproeien? Let dan op de volgende punten:

  • Besproei nooit midden op de dag. In de middag schijnt de zon het sterkst waardoor het water al verdampt voordat de planten dit hebben opgenomen.
  • Naast het verdampen van het water heeft het water ook een vergrootglas effect dat wil zeggen dat de planten verbrand kunnen worden.
  • Let er ook op dat er geen water op het blad blijft liggen. Wanneer er water op het blad blijft liggen is de kans op schimmels erg groot en deze wil je natuurlijk niet in je planten hebben.

Je weet hoe je de droogte van de grond moet controleren en op welke momenten je moet besproeien. Maar wil je toch meer informatie over efficiënte besproeiingsmogelijkheden of de juiste planten in je tuin die een droogte goed kunnen doorstaan?

Meld je dan nu aan voor het kennismakingspakket en klik op onderstaande button.

                                                            Wij schieten je te hulp!

Meer Tuintips

Dit vind je misschien ook wel interessant..

buxusmot

De buxusmot – tuinonderhoud

De buxusmot – tuinonderhoud De Buxusmot, de mot we liever niet zien in onze buxusplanten. Helaas zien we dit beestje vanaf 2017 steeds meer opkomen

tuinontwerp

Opzoek naar een tuinontwerper?

Op zoek naar een tuinontwerper? Om je eigen tuin opnieuw te ontwerpen zijn er veel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Het is

Sluit Menu

Download hier je gratis proceskaart

Kun jij hulp gebruiken in je tuin? Bekijk het zelf. 

Vul je gegevens in en ontvang binnen een uur de proceskaart in je mailbox.