De tuinkalender van maart

Het is niet altijd even makkelijk om te genieten in deze lastige tijd. Onze vrijheid wordt beperkt en we moeten ons zoveel mogelijk distantiëren van sociale contacten. Niet makkelijk maar wel super belangrijk. We doen dit immers voor elkaar, zodat we er samen weer sterk bovenop komen. Hoe kan mijn branche nu wat vrolijkheid brengen in deze tijd. Ik dacht schrijf een blog over een van de meest populaire bloemen, de Pioentulp.

We zien dat de pioentulp weer helemaal hip is, ofja het blijft gewoon een geweldig vrolijke bloem. De tulp, Hollandser kan het haast niet, zou je denken, maar eigenlijk is de tulp oer-Iranees, oer-Afghaans en oer-Kazachstaans. Nomaden namen de kleurrijke bloemen mee naar Turkije, waar stoere sultans ze op hun tulband gingen dragen. Zo kreeg de bloem zijn naam: ‘tulipan’ betekent namelijk tulband.

Kleuren en vormen van de tulp

De altijd vrolijke tulp is er in het wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of met meerkleurige bloemblaadjes. Ook de vormen van de tulp zijn een feestje voor het oog. Zo kom je ze tegen met een enkele of een dubbele rij bloemblaadjes, zijn er ook opvallende franje- en parkiettulpen met gekartelde bloemblaadjes en is er de speelse lelietulp. Pioentulpen lijken op zusjes van pioenen en Franse tulpen zijn, in tegenstelling tot de meeste Françaises, bijzonder lang en hebben zeer grote bloemen.

Wil jij meer kleur en vorm in je tuin door het gebruik van tulpen of misschien wel andere bloemen? Laat je dan adviseren welke bloemen het beste bij je tuin passen. Via onderstaande knop kun jij je aanvraag indienen en dan zullen we samen een passend plaatje bedenken voor jouw tuin. Niet ieder persoon is anders, maar ook iedere tuin.

Tot Snel!

Meer Tuintips

Dit vind je misschien ook wel interessant..

buxusmot

De buxusmot – tuinonderhoud

De buxusmot – tuinonderhoud De Buxusmot, de mot we liever niet zien in onze buxusplanten. Helaas zien we dit beestje vanaf 2017 steeds meer opkomen

tuinontwerp

Opzoek naar een tuinontwerper?

Op zoek naar een tuinontwerper? Om je eigen tuin opnieuw te ontwerpen zijn er veel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Het is

Sluit Menu

Download hier je gratis proceskaart

Kun jij hulp gebruiken in je tuin? Bekijk het zelf. 

Vul je gegevens in en ontvang binnen een uur de proceskaart in je mailbox.